hanwag leesten

Zoveel mensen zoveel leesten

Als wandelaar weet je: een schoen moet niet alleen de juiste maat hebben, maar ook de juiste vorm. Want als de schoen te breed of te smal is of de wreef te laag of juist te hoog is, loop je alsnog niet goed en lekker. Vandaar dat HANWAG werkt met veel verschillende leesten, zodat er altijd wel een pasvorm is die bij jouw voeten past. 

Voeten komen in alle soorten, vormen en maten en dat kan soms best lastig zijn bij het passen en kopen van schoenen. Want soms zit een schoen voor 99% goed, maar dus net niet helemaal. Hij knelt bijvoorbeeld nog een klein beetje bij je voorvoet. Dan kun je beter een schoen met een andere pasvorm kiezen. Om ervoor te zorgen dat die pasvorm er is, maakt HANWAG gebruik van veel verschillende leesten. 
Een leest is een model van een voet, dat traditioneel van hout gemaakt wordt, maar tegenwoordig vaak van kunststof. Daaromheen wordt de hele schoen in elkaar gezet. De leest bepaalt dus welke pasvorm de schoen krijgt. Voor zowel dames- als herenvoeten heeft HANWAG standaardleesten en nog zes speciale leestvoeringen. 

hanwag leesten

Wide

De Wide-leest is speciaal voor mensen met een brede (voor)voet. De hiel heeft een normale breedte maar tegelijkertijd biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Als je last hebt van drukpunten aan de zijkanten van de voorvoet, is een schoen die op deze leest is gemaakt het proberen waard. 

Narrow

De Narrow-leest is geschikt voor wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaardschoen net te wijd is. Hierbij zorgt de nauwer gevormde leest ervoor dat wandelaars met smallere voeten ook een goede ondersteuning en tredzekerheid hebben.  

Bunion

Deze leest is ontwikkeld voor mensen die last hebben van een scheefstand van de grote teen. Deze aandoening staat ook wel bekend als hallux valgus. Een van de meest opvallende symptomen van hallux valgus is dat het gewricht van de grote teen veel groter wordt dan normaal. De Bunion-leest is speciaal ontwikkeld om die vergroting ruimte te geven. 

StraightFit

De StraightFit-leest heeft een rechtere vorm, ook bij de tenen. Daardoor kan de grote teen rechter blijven staan en dat geeft ook weer ruimte aan de andere tenen. Dat is fijn voor mensen met een iets bredere voorvoet. Doordat je tenen net wat meer ruimte hebben, blijven je voeten makkelijker warm en dat loopt een stuk lekkerder! 

StraightFit Extra

De StraightFit Extra-leest combineert het beste van de Wide-leest en de StraightFit-leest. Oftewel: volop ruimte voor een brede voorvoet en extra ruimte voor de tenen, zodat beide comfortabel blijven. 

ALPINE Wide

De ALPINE-modellen zijn vaak wat smaller, door alle technische eisen die eraan gesteld worden. De ALPINE Wide-leest heeft wel een bredere voorvoet en volop ruimte voor de tenen. Dat heeft juist voor tochten in het hooggebergte veel voordelen, want minder druk op je tenen vermindert de kans op bevriezing en je kan hierdoor ook nog wat dikkere sokken dragen. 

100% made in Europe

De schoenen van HANWAG, op welke leest ze ook geschoeid zijn, worden allemaal gemaakt in Europa. Omdat de gehele productie in Europa plaatsvindt, kan HANWAG de kwaliteit van de schoenen altijd blijven controleren. Ook de productielijnen blijven daardoor kort. En dat komt de duurzaamheid van de productie weer ten goede. 

Meer weten over de pasvormen van Hanwag?
 

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!