Schlutzkrapfen Foto DKostner

Zuid Tiroler Schlutzkrapfen

Schlutzkrapfen is een typisch Zuid Tiroler voor- of nagerecht dat vooral tijdens het törggelen geserveerd wordt. Vroeger werd dit gerecht vooral door arme boeren gegeten. Schlutzkrapfen worden voornamelijk met een spinazievulling gegeten, maar ook vulligingen met kaas, kwark en kruiden zijn erg lekker!

Bereidingswijze Schlutzkrapfen

Meng de gekookte en gehakte spinazie met de kwark, gekookte aardappel, Parmezaanse kaas, bieslook en kruiden goed door elkaar. Voeg meel, bloem, ei, zout, olie en lauw water toe, kneed alles tot een glad deeg en laat dit 30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek met een ronde vorm (zoals de bovenkant van een glas) rondjes uit het deeg. Doe wat spinazievulling erop, vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan. Kook de schlutzkrapfen ca. 5 minuten in water met zout en serveer ze met boter en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten Schlutzkrapfen:

Voor het deeg:
400 g roggemeel
100 g tarwebloem
1 ei
zout
3 el olie
beetje lauw water

Voor de vulling:
100 g spinazie
200 g kwark
zout, peper
nootmuskaat, bieslook
2 el Parmezaanse kaas
1 gekookte aardappel

Bron: rodehaan.it
 


Meer lekkere recepten uit de bergen? Dat snappen we, want de liefde voor de berggen gaat ook door de maag! In Bergen Magazine 5 van 2021 verzamelen we daarom de lekkerste recepten uit de Alpenlanden. Mahlzeit!


 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?