grisport

7 tips om je wandeling een oppepper te geven

Wandelen is gezond, ontspannend en voor iedereen. En omdat we het steeds vaker doen is het leuk om op zoek te gaan naar afwisseling. Zeker nu we langzaamaan het najaar naderen en mogen genieten van de prachtige kleuren die de herfst te bieden heeft. Daarom hier 7 tips voor veel wandelinspiratie.

Zorg voor goed materiaal (dat ook mooi óf kleurrijk mag zijn)

Zorg dat je goede wandelschoenen draagt met veel demping en een goede pasvorm. Een wandelschoen mag natuurlijk ook hip zijn. De nieuwe damesschoen Boston Mid van Grisport is dan een uitstekende keuze. Die lopen zo lekker dat je ze het liefst elke dag draagt en waarom ook niet? Het is een sportieve wandelschoen in 5 prachtige kleuren voor het najaar die goed combineren met je dagelijkse outfit.

Disco heeft het juiste wandelritme

Discomuziek uit de jaren 70 en 80 is weer helemaal hot. Deze vrolijke muziek staat in een vierkwartsmaat en geeft daarmee een ideaal wandeltempo aan. Maak een playlist met je favoriete Disco Top 100 en stap met een grote glimlach op je gezicht door de wereld. (Met natuurlijk af en toe een disco-move onderweg.)

Met de bus terug

Vaak loop je dezelfde, favoriete rondjes en daar is natuurlijk niets mis mee. Maar het is ook leuk om gewoon eens een stuk verder weg te wandelen. Zoek daarom eens een busstation op 5 kilometer van huis met een interessante route daar naartoe. Als je aankomt neem je vervolgens lekker relaxed de bus naar huis terug.

Luister naar een podcast

Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Zoek op internet op ‘100 populairste podcasts’ en je hebt zo een actuele lijst te pakken met podcasts waarin de meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken. Van licht entertainment tot zware kost: heerlijk wandelmateriaal.

Scoor een wandeldate

Een oproep op Facebook dat je voor de afwisseling wel eens met iemand anders wilt gaan wandelen levert verrassende reacties op. Tijdens wandelingen leer je iemand vaak ook van een heel andere kant kennen. En als het klikt heb je een nieuw wandelmaatje. Zo wordt wandelen het nieuwe ‘liken’.

Neem een verrekijker mee

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid. Veel vogels maken zich in najaar op voor een lange reis. Weg van hier om te overwinteren in andere delen van de wereld. Op open plekken maak je de meeste kans om dit prachtige natuurfenomeen te zien. 

Schrijf een kort verhaal

Laat je gedachten de vrije loop en maak tijdens het wandelen korte notities op je smartphone. Of spreek ze in op je memo-app. Wandelen maakt enorm veel creativiteit in je los. Bij thuiskomst heb je lekker veel input om je korte verhaal te schrijven. Deel je resultaat op Facebook dan heb je ook een stok achter de deur om extra je best te doen.

grisport boston mid

Grisport Boston Mid

De Boston Mid is de kleurrijkste schoen uit de nieuwe collectie van Grisport. De Grisport Boston Mid dameswandelschoen is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en -webshops in de kleuren Blue, Burgundy, Grass, Grey en Red. 
 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past