Catalan en Catalan GTX

De Lowa Catalan dankt zijn naam aan de eigenzinnige Noord-Spaanse autonome regio Catalonië. De schoen zou zich er dan ook prima thuis voelen, want het aantal wandelmogelijkheden in dit gebeid zijn ontelbaar. De diversiteit van het landschap aldaar komt terug in de schoen: comfortabel, stabiel, goede pasvorm en bovendien erg mooi om te zien.

Twee uitvoeringen
De Catalan is er in twee verschillende uitvoeringen: de nubuck-uitvoering met Gore-Tex voering en een suède uitvoering met lederen voering. Elk zijn ze voorzien van de Lowa FreeFlex constructie en een Apptrail zool van Vibram.

Lowa FreeFlex
De Catalan en de Catalan GTX zijn voorzien van de Lowa FreeFlex constructie. Een combinatie van flexibele fixatiehaken en strategisch geplaatste zachtere materialen zorgt ervoor dat tijdens de afrolbeweging van de voet minder druk binnen de schoen ontstaat. Daardoor is er een voelbaar hoger draagcomfort tijdens het lopen en is de pasvorm beter dan ooit.

Vibram Apptrail zool
De Vibram Apptrail zool waarmee de Lowa Catalan (GTX) is uitgevoerd zorgt voor een extra goede grip tijdens het lopen. Een vergroot contactoppervlak voorkomt wegglijden, ook bij het bergafwaarts lopen. Bovendien is het profiel van de zool zo ontworpen dat er zich geen modder onder de schoen kan ophopen en de grip hierdoor dus niet negatief kan worden beïnvloed.

De Lowa Trekking serie
De modellen uit de Lowa Trekking serie zijn het perfecte schoeisel voor meerdaagse wandelingen en dagtochten op bergpaden. Ze combineren een zeer goede ondersteuning van de voet en maximale demping met perfecte afrolprestaties.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen