Vaude Urban life foto Michael Mueller

De nieuwe Urban Life collectie van Vaude

Vaude heeft een nieuwe kledinglijn. De Urban Life collectie van Vaude combineert een casual look met functionele stoffen van sneldrogende Tencel®-vezels en bio-katoen.

Vaude maakt bij de productie van haar kleding gebruik van duurzaam bio-katoen en andere natuurlijke vezels maar ook van gerecycled materiaal. De Tencel®-vezels die Vaude daarbij gebruikt, zijn daarom gemaakt van natuurlijk cellulose. De kleding van die stof voelt zijdezacht aan, droogt snel, voelt licht en verkoelend aan en daarmee is de Urban Life serie perfect voor warme zomerse dagen.

Urban Life collectie voor dames én heren

De Urban Life collectie is er voor dames en heren.  Van luchtige blouses tot shirts en rokken voor dames, en klassieke shirts en shorts voor de heren. Zo kun je stijlvol op pad. Je kan gaan voor een klassieke trekking look, maar ook voor shirts met hippe prints. 

Alle kleding uit de Urban Life collectie heeft het Green Shape label van Vaude. Daarnaast is de hele collectie ‘made in Germany’. Met andere woorden: de transportlijnen voor de kleding zijn kort en dat scheelt weer uitlaatgassen van schepen en vrachtwagens. Zo draagt de Urban Life collectie ook nog bij aan een betere milieubalans.

Tencel®, een bijzondere stof

De Tencel®-vezels die Vaude gebruikt voor de Urban Life collectie zijn bijzonder. De cellulosevezels die gebruikt worden, komen uit FSC-gekeurd beuken- of eucalyptushout. De vezels verdelen vocht uiterst gelijkmatig, waardoor ze een beter vochtmanagement hebben dan synthetische stoffen. Ook voor mensen met allergieën is Tencel® een goede stof. De productie van de stof is daarbij ook nog eens heel duurzaam. Het verdunningsmiddel dat gebruikt wordt bij het winnen van de stof, kan ook nog bijna helemaal teruggewonnen worden. Daarom kreeg Vaude voor het productieproces van de Tencel-shirts de European Award for the Environment.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen