Fjällräven Greenland

Fjällräven Greenland oude jas in een nieuw jasje?

In 2018 gaat Fjällräven terug naar de basis, door een oud model in een nieuw jasje te gieten. Letterlijk, want het Zweedse bergsportmerk brengt haar eerste jas opnieuw uit: de Fjällräven Greenland. Een jas die werd ontwikkeld om onder alle omstandigheden comfortabel te zijn: bij nat, droog, koud, warm en winderig weer.

Allround buitensportjack

 Ooit inspireerde de Greenland generaties van buitensporters. In 1968 kwam het jack op de markt. Fjällräven had twee jaar eerder een expeditie naar Groenland ondernomen, met tenten en rugzakken van eigen fabrikage. Jacks waren echter nog niet ontwikkeld, en de expeditieleden waren niet al te positief over hun ervaringen met de kleding die ze droegen. Alle ervaringen leidden tot de ontwikkeling van een stevig allround jack, vernoemd naar het land dat als inspiratie had gediend.

Natuurvriendelijke stoffen

Nu in de 21e eeuw is het jack terug. Met de esthetiek en alle allround eigenschappen van vroeger, maar ook met alle technische mogelijkheden die de 21e eeuw biedt. Zo zijn er natuurvriendelijke stoffen zoals G1000 en Fjällrävens Eco-shell gebruikt, en is de jas zo ontworpen dat iemand die handig is met naald en draad, zelf kleine reparaties aan de jas kan doen.

Greenland lijn

Inmiddels is het Greenland Jack onderdeel van een hele lijn, met rugzakken, vesten en veel meer andere spullen, allemaal gemaakt met hetzelfde idee: nog eens vijftig jaar outdoor liefhebbers inspireren om erop uit te trekken.

 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?