duurzaam fleece

Fleece van houtvezels, tegen microplastic

Knuffelzachte fleecejacks zijn in de outdoorwereld al tientallen jaren geliefd, want ze houden je warm en drogen snel. Maar al 40 jaar hebben deze jacks van synthetische vezels ook een probleem, want ze verliezen bij het wassen minuscuul kleine vezels, die zich als microplastic in het water en het milieu ophopen.

Vaude heeft met de eerste biologisch afbreekbare fleece-stof van houtvezels een oplossing voor dit probleem gevonden. De stof werd voor het eerst in 2018 in de Green Shape Core Collection van VAUDE gebruikt en wordt na doorontwikkeling nu ook in de zomer-collectie 2020 verwerkt.

Het grote voordeel van deze vezels is, dat als er in de wasmachine vezels losraken en in het water terechtkomen, worden daar gewoon biologisch afgebroken. Geen vervuiling dus! Een ander groot voordeel is dat de houtvezels gewonnen worden van boomsoorten die niet veel irrigatie nodig hebben en relatief snel groeien. Daardoor is de grondstof voor de houtvezels dus ook duurzaam te winnen. 

In 2020 worden de nieuwe vezels verwerkt in het Croz Fleece Jacket II en het Valua Fleece Jacket, die allebei in een dames- en herenmodel verkrijgbaar zijn. Voor kinderen is er het Kids Faunus Fleece Jacket. 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?