Lowe Alpine

GOED OVER NAGEDACHT - Descent-rugzak

In oktober komt Lowe Alpine, dat dit jaar 50 jaar in de rugzakbusiness zit, met de Descent-rugzak. Een ideale kameraad voor (toer)skiërs en sneeuwschoenwandelaars, die ik afgelopen zomer alvast aan een gebruikerstest kon onderwerpen.

Met name toerskiërs hebben specifieke wensen als het op een rugzak aankomt. De Descent, die in drie maten verkrijgbaar wordt, zal aan die eisen ruimschoots voldoen. De lussen aan de rugzak zijn zo ontworpen dat je ski’s zowel aan de zijkant als diagonaal aan de voorkant kunt vastmaken, naargelang je voorkeur. Klipjes aan zij-, schouderriemen- en heupgordel zijn, ook met handschoenen aan, met één kneep te openen. Er is een netje om je helm eventueel mee aan de buitenkant vast te maken. Het voorvak is ruim, waterdicht en diep – speciaal ontworpen voor de lawine-uitrusting zoals schep en sonde, of anders je natte sandalen of regenjas, waarom niet? Het niet al te kleine topcompartiment is gestoffeerd, zodat je skibril en andere kwetsbare spullen goed beschermd zijn. En de Descent is nagenoeg waterdicht. Want je wil ’m wel eens in de sneeuw – of het natte gras – kunnen neerploffen. Geeft niet, want het hoofdcompartiment is niet alleen aan de voorkant toegankelijk maar ook via het rugpand. Zo kom je met je ski’s of snowboard aangebonden toch snel bij al je spullen, iets wat ik zelfs als wandelaar kan waarderen, want meestal tuimelt mijn rugzak spontaan met zijn voorkant in het gras. Het drinkslangetje van je drinkzak wordt tegen de koude beschermd door een gestoffeerde hoes die je eromheen kunt ritsen. Of dat echte vrieskou buiten houdt, betwijfel ik, maar heb ik niet kunnen testen. Op mijn rug voelt de Descent als een tweede huid. De stabiliteit is, mede door de heupriem, uitstekend. De riem (in het door mij geteste 25-litergeval meer een buikriem) zorgt er wel voor dat de rugzak niet kan wiebelen maar is niet ontworpen om het gewicht te helpen dragen. Zwaarbeladen ging de rugzak na een paar uur aardig aan mijn schouders trekken. Als dagrugzak echter kan deze Descent zowel op ski’s als op wandelschoenen een dikke bergvriend worden. (Jonathan Vandevoorde)

Dubbele toegang tot hoofdcompartiment • Ruim tweede compartiment • Clips ook met handschoenen te openen • Meerdere draagconfiguraties voor ski’s mogelijk • Stabiliteit • Waterafstotend -– Schouderriemen knellen bij hoger gewicht of langdurig gebruik  De Descent is beschikbaar in drie versies: 25 l (getest), 35 l en een 23 l voor dames.

Adviesprijs: € 139,95

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Rubriek: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!