Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket

Het Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket

Het Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket is een donsjack voor extreme omstandigheden. Prima als isolatie onder een hardshell laag, maar het jack is ook geschikt om als buitenlaag te dragen als de omstandigheden wat milder zijn.

Het jack is gevuld met waterafstondend ganzendons, dat op een ethische manier verzameld is. Ook zitten er geen PFC’s in de jas. Daarmee is het jack geproduceerd volgens de standaarden van het bluesignlabel.

Geschikt voor het ruigere werk

Het Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket is gebaseerd op het zelfde patroon als de Jacks uit de Nordwand-lijn van de Eiger Extreme Serie van Mammut. Daardoor heb je goede bewegingsvrijheid tijdens je klimtochten in de bergen. Om de jas nog beter geschikt te maken voor het ruigere bergenwerk is de buitenlaag van de jas verstevigd. Zo overleeft het jack schaven langs de rotsen en de wrijving van je zware rugtas.

De capuchon is zo ontworpen dat je ‘m ook kan dragen met een helm. De grote zakken aan de voorkant van de jas zijn zo geplaatst dat ze ook te bereiken zijn als je een klimgordel draagt, zodat je altijd bij je spullen kan. De jas heeft ook een binnenzak, waar je de jas makkelijk in kan vouwen, voor als je die even niet gebruikt.

De jas is licht, 420 gram voor het damesmodel en 505 gram voor het herenmodel

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer