Meindl Cuba GTX

De naam ‘Trail Activity’ zegt al wat de schoenen uit deze lijn daadwerkelijk aankunnen, namelijk bospaden, smalle paadjes en grove grindwegen. Dit alles is de geliefde speeltuin van het nieuwe model Cuba van Meindl.

Het lopen of wandelen op smalle paden (trails) wordt gezien als ‘bijzonder dicht bij de natuur’. Trainen op ruwe oppervlakken en hindernissen is niet alleen goed voor het uithoudingsvermogen, maar ook voor het coördinatie- en concentratievermogen van de atleet. Omdat het hele lichaam moet worden gestabiliseerd, worden meer spiergroepen belast en spelen de stabiliteit en de grip van de schoen een zeer belangrijke rol. Voor de zomer van 2012 presenteert Meindl de Cuba, een nieuwe, zeer lichte en sportieve multifunctionele schoen met een moderne uitstraling in stijlvolle kleuren.

De zeer lichte buitenlaag uit een combinatie van veloursleer en mesh is zowel verkrijgbaar met een GORE-TEX®-voering, als met een klimaatregulerende voering. Het Variofix®-systeem bestaat uit een vrij rondgaande veter die tijdens het aansnoeren van de hiel over de wreef loopt en daardoor de voeten stevig in de schoen vastzet. De Meindl Trail Activity Sport-zool uit lichte EVA biedt comfort en demping en een TPU-middenvoetbrug zorgt voor een hoge torsiestijfheid op moeilijke ondergronden. Door een aantal uitsparingen in de volledig nieuw ontwikkelde, stroeve zool wordt er op gewicht gespaard en dus ook bij elke stap… op energie.

Specificaties

Bovenmateriaal: veloursleer/mesh
Voering: GORE-TEX® Extended Comfort Footwear
Voetbed: AIR-ACTIVE®
Zool: Meindl Trail Activity Sport
Gewicht: 360 gram (heren maat 8), 290 gram (dames 4,5)
Maten: 6-12 (heren), 3,5-8 (dames)
Prijs: € 149,90

www.meindl.de

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?