ODLO Natural + Kinship baselayer review

ODLO Natural + Kinship baselayer

Het is weer de tijd van het jaar dat we ons buiten warm moeten gaan aankleden, hoe actief je ook bent. Zelf ben ik niet zo’n ster in het laagjessysteem, ik neem altijd óf te veel, of te weinig mee tijdens het wandelen of kamperen. Gelukkig heb ik sinds een jaar of twee merinowol ontdekt, waardoor ik toch met een hoop foute inpakkeuzes wegkom.

De ODLO Natural + Kinship baselayer is zo’n heerlijk kledingstuk waardoor ik me niet al te veel zorgen hoef te maken of ik wel warm blijf tijdens mijn tochtjes. De baselayer bestaat uit vijftig procent zachte, warme merinowol en dertig procent rekbaar en ademend polyester. Een beetje polyamide maakt het perfecte recept voor een baselayer af. Er zit een leuk patroon op de rug, die ook nog eens heel functioneel is. Dit is namelijk één van de ventilatiezones waardoor zweet geen kans krijgt.

De stof kriebelt totaal niet, waar ik met andere wollen items nog wel eens last van heb. Maar wat me eigenlijk nog meer verbaasde was hoe goed de baselayer aansluit, waardoor je helemaal niet het idee hebt dat je meerdere laagjes aanhebt. Dat gezegd hebbende zweef ik altijd een beetje tussen een M en een L in, dus je kunt beter eerst even kunt passen voordat je koopt, het kán wat strak zijn. Tijdens een flinke wandeling kreeg ik het lekker warm, maar had ik geen last van zweet (en geurtjes).

Eigenlijk is het jammer dat het ‘maar’ een baselayer is, want wanneer de temperaturen onder het nulpunt zakken zal je er wel nog iets over aan moeten trekken. En dat is zonde, want deze baselayer ziet er ook nog eens echt leuk uit. Gelukkig had ik ook nog de UNITY Kinship tussenlaag, oftewel een heerlijk vest, meegenomen op pad. In dezelfde mooie ‘vintage violet’ kleur (wellicht niet naar iedereens smaak), maar met net een beetje meer warmte.

Ook de tussenlaag bevat een goede dosis merinowol en ventilatiezones op dezelfde plekken. Vooralsnog is het een lekker warm kledingstuk om aan te trekken tijdens de pauzes, waarbij je anders snel afkoelt, en wanneer het kouder is kun je deze laag prima aan onder je jas voor extra behaaglijkheid. De Natural + Kinship baselayer en het UNITY kinship vest zijn wat mij betreft een dynamisch duo, waarmee je lekker warm en actief de winter doorkomt. En in gezien mag worden.

Adviesprijs: vanaf € 80,–

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?