ONDERWEG MET DE TACORA 22 VAN VAUDE

Judith van Bilsen en Klaartje Grol mochten de nieuwe Womens Tacora 22 van Vaude proberen, een rugzak van slechts 900 gram die belooft een echt organisatietalent te zijn, milieuvriendelijk is geproduceerd en speciaal gemaakt voor vrouwen en/of kleinere personen.

Judith deed de Tacora 22 om in warm weer bij het steenkolenmijncomplex Zollverein in het Duitse Essen. Klaartje gebruikte de rugzak voor dagelijks gebruik en nam hem ook mee in de sneeuw in het Duitse Winterberg. Onze eerste indruk was dat de rugzak mooi is ontworpen. Wat van pas komt als je de rugzak ook dagelijks gaat gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar de donkere kleuren, we testen een roze en een blauwe, maar dat is een kwestie van smaak.

De Tacora 22 is een compacte rugzak waar je toch veel in kwijt kan. Maar als je net als Judith je rugzak altijd iets te vol stopt, dan moet je uitkijken. De stof en stiksels rondom de rits van het hoofdvak rekken niet mee. Gelukkig scheurde er niets. We vonden beiden de pasvorm heel erg fijn. Het rugpand zit zo goed tegen je rug dat je de rugzak niet voelt bewegen als je loopt, terwijl het tegelijkertijd wel heel goed ademt. Ook bij dagelijks gebruik is dat een groot pluspunt. De rugzak heeft een handige indeling en leuke snufjes.

Zo vond Judith het erg prettig om een soort verborgen voorvak te hebben, waarvan de rits niet zichtbaar is. En was Klaartje blij met drie vakken binnen in het hoofdvak. Als je een drinkzak gebruikt, heb je nog altijd twee vakken over. De brillenhouder aan de schouderband is ook erg handig. De Tacora 22-rugzak is standaard uitgerust met uitneembaar beursje en een regenhoes die je ook als boodschappentas kan gebruiken, twee goed bereikbare zijvakken van mesh, zijcompressiebanden en de mogelijkheid om bijvoorbeeld je wandelstokken te bevestigen. Wij nemen de rugzak bij een volgende keer graag weer mee.

Test en tekst Judith van Bilsen en Klaartje Grol
www.vaude.com

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.