Producttest: M´s down sweater full-zip hoody van Patagonia

Of ik een donsjas van Patagonia wilde testen? Voor een half jaar. Dus of ik eigenlijk een nieuwe jas wilde hebben tot het moment waarop die niet meer nieuw is? Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ik de jas zou gaan ‘verbrassen’, maar er zit een wereld vol mogelijkheden tussen ‘zuinig bewaren’ en verbrassen in en daar ergens bevond ik me met deze test. Dus ging de appeltjesgroene donsjas mee bij de instructie ‘klettersteigen voor beginners’, droeg ik hem op de boot naar Ameland en gaf de jas mij kleur, hangend onder de parapent bij de Duitse Zugspitze.

En beviel de ‘M’s down sweater full-zip hoody’ van Patagonia?

Kort gezegd: die beviel uitstekend. Winddicht, lekker warm maar ook weer niet te warm, erg licht en bovendien heel klein op te frommelen. Klinkt ideaal en dat was deze jas ook. Met een capuchon die met gemak over mijn helm paste. Eigenlijk zat daar het enige minpuntje: ik droeg de jas bijna nooit met helm en de muts zat in die gevallen dan eigenlijk net iets te hoog. Dat kon ik compenseren door de touwtjes in de muts strakker aan te trekken maar daarmee werd de muts ook verder naar achteren getrokken. Dat zou nog net iets fijner kunnen van Patagonia. Maar als mijn vriendin, die absoluut wars is van functionele kleding, deze jas toch met veel plezier aantrekt in de Amelandse duinen, dan mag je toch een klein beetje van een succes spreken?

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!