review deuter aircontact 35+10 sl

Uitgeprobeerd: deuter Aircontact core 35 + 10 SL (Slim Line)

Deze rugzak heb ik getest tijdens een driedaagse huttentocht in de Pyreneeën. Het rugpand heb ik op gevoel op mijn ruglengte aangepast, want er zijn geen markeringen aangegeven. Eenmaal op pad zat hij met de ergonomische schouderbanden, de smalle vorm en de gepolsterde heupband als gegoten.

Tekst: Karin Anema

In het onderste compartiment kon ik mijn slaapspullen kwijt en in het hoofdvak de andere spullen. De compartimenten zijn door een rits gescheiden, waardoor je van twee kanten bij je spullen in het hoofdvak kunt komen. Door de extra verstevigde onderkant kon ik ’m met een gerust hart op stenen en een modderige ondergrond neerzetten.

Tijdens een warme klim bleek de ventilatie van het rugpand optimaal, dankzij het zogeheten Aircontact- systeem: een luchtkanaal langs je ruggengraat én mesh-padding (gaas). De wandelstokken kon ik stevig met lusjes vastmaken en mijn veldflessen zaten goed in de mesh-zijvakken. Een matje of tentstokken zouden er ook in passen. Maar de vakjes op de heupband waren klein en alleen geschikt voor snacks.

Ondanks dat ik drie dagen zeer comfortabel met deze rugzak – een beauty – heb gelopen, toch één kanttekening. Door de zwaar gepolsterde heup- en schouderbanden en de gepolsterde rugpand is het een relatief zware rugzak. De deuter Aircontact Core is zeer geschikt voor reizen en meerdaagse huttentochten, zeker met zwaardere spullen. 

In het kort:

Pluspunten:

  • Veel compartimenten voor spullen 
  • Prima ventilatie 
  • Comfortabel en stabiel, ook als de rugzak vol zit

Minpuntje:

  • Relatief zwaar
Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis