Uitgeprobeerd: Deuter Futura 24 SL

Dames die een comfortabel dragende dagrugzak met veel verstelmogelijkheden zoeken zijn met de speciaal voor vrouwen ontwikkelde Deuter Futura 24 SL goed bediend. Ik heb hem op diverse dagtochten over de Nederlandse LAW’s en in de Franse campagne met veel plezier gedragen.

De Deuter Futura was voor mij wat hij op het eerste gezicht leek: een dagrugzak die prettig draagt door de anatomische pasvorm van de schouderbanden en het vrij korte rugpand dat voor mijn 1,65 meter lengte ideaal is. Erg plezierig vond ik de goede ventilatie van het Aircomfort draagsysteem, dat de rugzak helemaal vrij van de rug houdt. De Futura heeft veel verstelmogelijkheden, bevestigingslussen en van de buitenkant toegankelijke vakjes om kleine spulletjes gemakkelijk grijpbaar op te bergen. Natuurlijk heeft hij ook een afneembare regenhoes.

 Erg handig vond ik de diepe zakken aan weerszijden waar ik op elke wandeling twee halveliterflesjes water in liet glijden. Voor een waterzak is er een apart compartiment en een handige doorvoer en fixatie op de schouderband voor de waterslang. Na afloop van de wandeling kon ik mijn telescoopstokken in een handomdraai op de rugzak vastmaken.

Met 1½ kg is de Futura voor een 24 liter zak wel erg zwaar. Deuter heeft duidelijk gekozen voor robuustheid boven gewicht. Verdere verbeterpunten bevinden zich rond de heupband: het opgenaaide tasje belemmerde mijn bewegingen. De verstelling van de heupband vond ik onhandig. De gespen zitten vrij ver naar achteren en de omgeslagen uiteinden van de stelbanden bungelden irritant voor mijn buik. De heupband is aan de korte kant en de stelbanden zijn van stug materiaal. Conclusie: een fijne dagrugzak die op detailpunten nog verbeterd kan worden.

De Futura 24 SL is te koop in de kleuren aubergine/ donkerroze en donkerblauw/lime. 

Plus en minpunten

+ Veel verstelmogelijkheden

+ Functioneel design

+ Ventilatie rugpand

– Relatief zwaar

- Ontwerp en materialen heupband

Adviesprijs

€ 129,95

Getest door Marjorie Vonk

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer