deuter speed lite 17 review

Uitgeprobeerd: deuter Speed lite 17

Op een druilerige herfstochtend test ik de deuter Speed Lite 17 in de Utrechtse Heuvelrug. ‘Voor wandelaars die het snel en licht willen houden’, zo lees ik vooraf op de site van de fabrikant. Komt voor mij mooi uit, want ik zet graag stevig de pas erin.

Met een gewicht van 390 gram, doet de rugzak zijn naam ‘Lite’ zeker eer aan. Bij het afstellen merk ik eerst nauwelijks dat hij aan mijn rug hangt. De 17 liter aan inhoud biedt ruimte voor alles wat je nodig hebt op een dagtocht met wisselvallig weer: een opvouwbaar parapluutje, enkele tussendoortjes en een extra vest. Toch stuit ik bij het inpakken op een klein probleem. Mijn waterflessen van 0,75 liter passen namelijk niet in de elastische zijvakken. Nu heeft de rugzak ruimte voor een waterzak van 2 liter, maar ik besluit toch maar om een smallere drinkfles te lenen.

Eenmaal in het bos gaat het tempo er goed in en begin ik het al warmer te krijgen. Dankzij de ventilatiekanalen in de schouderbanden en de aangenaam gevormde rugbekleding, wordt deze lichaamswarmte ook weer snel afgevoerd. De afneembare heupband houdt de rugzak mooi op zijn plek, zodat hij niet tegen je rug gaat stuiteren. Nu de tas volgepakt zit voel ik het gewicht wel, maar topzwaar is hij allesbehalve. Bovendien draagt het v-frame een deel van het gewicht naar de heupen over. Of het alleen hierdoor komt weet ik niet zeker, maar last van mijn schouders heb ik geen moment gekregen tijdens de wandeling.

Aan de schouderriem zat ook een lus om je zonnebril aan op te hangen, maar omdat het de hele dag bewolkt zou worden had ik de mijne maar thuisgelaten. Al met al dus een comfortabele rugzak, die zeer geschikt is voor een (snelle) dagtocht.

Adviesprijs: € 69,95

 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?