Uitgeprobeerd: Divoom Travel speaker

Wie graag z’n muziek mee wil nemen op vakantie, is al snel gebonden aan z’n eigen koptelefoon, of aan de matige kwaliteit van z’n speakers op z’n telefoon. Een oplossing is een mobiel speakertje, om aan je telefoon of mp3 speler te koppelen. Maar vaak zijn die niet zo stevig. Onhandig als zo’n ding mee moet in een volgepakte rugzak. En je zal altijd zien dat je moeilijk moet doen snoertjes. TelecomTelecom.nl heeft een serie bluetooth speakers van Divoom op de markt gebracht met als doel dit probleem op te lossen. De speakers zijn compact, robuust en (spat)waterdicht, en staan met bluetooth in verbinding met je telefoon of mp3-speler.Hierdoor kun je de speaker binnen gehoorsafstand houden, terwijl je je kwetsbare telefoon veilig opgeborgen houdt. Ideaal dus om mee te nemen tijdens je vakantie.

Robuust is de bluetooth speaker die we testten zeker. De behuizing is van aluminium en in combinatie met de stoere legergroene kleur wekt dat de indruk dat het apparaatje tegen een paar klappen kan. Het apparaat lijkt wat aan de forse kant,  maar zodra de muziek aan gaat, blijkt dat dat niet per se een nadeel is. De klankkast zorgt ervoor dat ook de diepe bastonen goed hoorbaar zijn. Van klassiek tot hardrock, de speaker blijft goed klinken en kraakt niet. Ook de bluetoothverbinding werkt makkelijk en snel. Mijn telefoon kan het signaal snel vinden en de verbinding is snel gelegd. Het signaal komt niet meters ver, maar dat is ook niet nodig. De speaker hang je makkelijk aan een bandje van je rugzak. Je telefoon kan veilig opgeborgen blijven. Met de grote knoppen op de speaker zet je het geluid eenvoudig harder of zachter en spoel je desgewenst door naar een volgend nummer. Als je gebeld wordt kun je zelfs met de speaker opnemen. Alleen ontbreekt een toetsenblokkering, waardoor de speaker ook aanging toen ik ‘m in m’n tas had opgeborgen.

Aan de robuustheid kleeft wel een klein nadeel. De aluminium behuizing van de speaker levert een aardig gewicht op. Voor een backpacker die elke gram in z’n rugzak twee keer moet overwegen is de speaker daarmee waarschijnlijk te zwaar. Ook de benodigde energie maakt het apparaat wat minder geschikt voor wie dagenlang zonder stopcontact doorbrengt.

 Voor wie ook z’n telefoon goed wil beschermen heeft TelecomTelecom.nl ook een ruim assortiment aan telefoonhoesjes, Sony Xperia Z5 hoesjes, bijvoorbeeld.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer