review Hanwag Coastridge Low Lady ES

Uitgeprobeerd: Hanwag Coastridge Low Lady ES

Bij de aanschaf van mijn vorige paar wandelschoenen dacht ik: ik ben een mooiweerwandelaar, dus voor mij is een waterdichte schoen niet nodig. Maar daar ben ik enkele klompenpaden later wel op teruggekomen. Dauw op het lange gras in de uiterwaarden, een motregenbuitje tussendoor, en dan moet je met je doorweekte schoenen en sokken aan nog kilometers verder lopen.

Door Klaartje Grol

Wat een verademing zijn deze Hanwag Coastridges dan! Ze zijn net zo sportief en licht als mijn vorige wandelschoenen, maar ook nog eens waterdicht. En erg fijn: ze hoefden niet ingelopen te worden, maar zaten direct tijdens de eerste wandeling erg lekker en comfortabel. Ik wandel meestal in Nederland, en daarvoor is deze schoen heel geschikt. Want hoe vlakker de ondergrond, hoe minder hak een schoen moet hebben om een optimale afrolbeweging van de voet mogelijk te maken en daar voldoet de Coastridge helemaal aan. En in combinatie met de speciale en goed dempende HikeLight-zool geeft deze lichtgewicht schoen toch veel demping en steun. 

Dan nog een belangrijk pluspunt. Een wandelaar wil in het algemeen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. Erg goed dus dat deze schoenen 100 procent PFC-vrij zijn en in Europa geproduceerd worden van milieuvriendelijke materialen. 

Het is zoeken naar de minpunten. Misschien toch de looks? Ik vind de Hanwag Coastridge Lady eleganter dan de gemiddelde wandelschoen, maar dat maakt hem ook wat minder stoer en trendy. Een kwestie van smaak… Verder raakten de veters van de rechterschoen tijdens mijn testwandeling twee keer los. Maar dat overkomt me wel vaker en er is een simpele remedie: de dubbele strik. 

Plussen

  • Comfortabele ruime pasvorm 
  • Lichtgewicht
  • Waterdicht
  • Duurzaam geproduceerd 

Minpunten

  • Look is wat minder stoer/trendy
  • Veters kunnen losraken

Adviesprijs € 169,95

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen