Royal Robbins Jammer

Uitgeprobeerd: SPORTIEVE ALLESKUNNER

De Jammer Knit enkelbroek van Royal Robbins is een outdoor legging, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Karin Anema testte hem tijdens het wandelen, mountainbiken, hardlopen en tennissen.

Uitgeprobeerd door: Karin Anema

Geeft de broek “de bewegingsvrijheid en veelzijdigheid om na een trektocht meteen door te gaan op een stadswandeling”, zoals in de marketingtekst staat? Dát is precies de grote plus van deze broek. De sportieve broek is uiterst comfortabel en functioneel bij allerlei sporten: de stof rekt goed, is zacht en sterk. Tegelijkertijd heeft hij niet zozeer een esthetische maar wel een neutrale uitstraling, waardoor ik me na afloop niet hoefde om te kleden om naar een werkafspraak te gaan. Dat is ideaal op een langere reis met verschillende bestemmingen en activiteiten. Je kunt de broek combineren met een sportief shirt en evengoed met een net bloesje.

Steeds meer buitensportmerken gebruiken als grondstof gerecycled materiaal om de impact van de kledingindustrie op het milieu te verkleinen. Door het gebruik van RePET-polyester worden geen nieuwe grondstoffen, minder water en minder energie gebruikt. Ook het verzendpakket is van recyclebaar lagedichtheidpolyetheen, LDPE. Uit milieuzorg is de zak van afbreekbaar plastic met het opschrift “Aub hergebruik de zak.” Netjes. 

 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt