Veelzijdige Care Plus waterfilter

Vochtinname is het allerbelangrijkste tijdens een tocht in de bergen. Wil je niet teveel gewicht meesjouwen, dan is goed afmeten belangrijk. En doe je een meerdaagse tocht, kun je onderweg in de hut een fles water kopen, maar dit is vaak duur. Een waterfilter biedt uitkomst en tovert elke bergbeek om in een onuitputtelijke bron. Ik probeerde de waterfilter van Care Plus uit, die in ieder geval opvalt door zijn lage prijs.

Als ik de waterfilter, die uit meerdere delen bestaat, uit de verpakking haal, valt allereerst op dat hij behoorlijk compact en licht is. Hij weegt slechts 65 gram. Het apparaatje zelf past gemakkelijk in je hand. De set valt verder uiteen in een halve literknijpzak, een reinigingsspuit en een slangetje.

Dan begint het gepuzzel. Geen plaatje in de gebruiksaanwijzing, alleen maar tekst hoe het een op het ander past. Na vijf minuten ben ik er toch uit. Tot zover de opstartfase. Je kunt de filter op vier verschillende manieren gebruiken. Via de knijpzak, via het rietje rechtstreeks uit de bron, door het op een waterfles te schroeven of door het te koppelen aan je huidige drinksysteem. Ik kies ervoor de knijpzak aan de filter vast te maken en gebruik het slangetje om het schone water in een glas te doen. Als ik het water troebel maak en ik in de knijpzak knijp, vult het bakje zich snel met kristalhelder water. De smaak is na de vertroebeling door de filter hersteld. Het membraan houdt bovendien schadelijke bacteriën en protozoën tegen, maar dat kan ik in mijn situatie niet testen.

Het valt op hoe veelzijdig deze filter is en hoe gemakkelijk in het gebruik (ondanks de ‘opstart’): het kost weinig moeite om het water te zuiveren. Ik heb dat bij andere systemen wel anders meegemaakt. Heb je de filter frequent gebruikt, dan kun je hem met de reinigingsspuit schoonmaken. Ik merk trouwens dat dat bijna even makkelijk werkt: zet de spuit op het apparaat, voer de druk op en het water komt er in tegengestelde richting uit. Als ik een nieuwe waterfilter zou kopen zou die van Care Plus zeker in aanmerking komen. Hij mist de robuustheid van een grotere filter, maar het gewicht, de veelzijdigheid, de compacte omvang en de lage prijs maken dat ruimschoots goed. De Care Plus Waterfilter won eerder de ISPO Award. (Peter Strookman)

Adviesprijs: € 39,95 www.careplus.eu

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen