Home » Vakantietip
Mountainbiken Alpe Cimbra Trentino

100 km biken langs forten in Alpe Cimbra

Hou je van een uitdaging? Dan wil je deze mountainbiketocht in de streek Alpe Cimbra in Trentino niet missen. 100 kilometer aan beklimmingen, afdalingen en prachtige paden die je kennis laten maken met een belangrijke periode uit de geschiedenis van dit gebied. Hier liep tijdens de Eerste Wereldoorlog een frontlinie en onderweg kom je veel overblijfselen tegen.

Alpe Cimbra ligt iets ten zuiden van de stad Trento en heeft prachtige hoogvlakten, diepgroene bossen, meren en schitterende panorama’s o.a. op de Brenta Dolomieten en het Lagorai gebergte. De tocht is voor geoefende bikers met uithoudings vermogen (ca. 3.000 hoogtemeters) De tocht kan ook in drie lussen worden verdeeld en is dan ook goed toegankelijk voor gezinnen en e-bikers. Combineer dit met overnachtingen in specifieke bike hotels en je hebt een schitterende fietsvakantie. 

3 MTB-tochten langs Folgaria, Lavarone en Lusérn

De eerste lus, met start en aankomst bij Folgaria, omvat ca 53 km en is met 1800 hoogtemeters voor ervaren bikers. De route loopt via Passo Sommo, forten Dosso delle Somme, Sommo alto en Cherle. Indrukwekkend is het panorama op Adamello-Brenta.

De tweede lus bij Lavarone is met ca 23 km en 700 hoogtemeters voor veel meer bikers toegankelijk. Ook hier rij je langs de geschiedenis met fort Belvedere Gschwent (1177 m) en het museum van de Grote Oorlog. Geniet van een pauze bij het meer van Lavarone.

De derde route start bij Lusérn omvat bijna 40 km en ca 1100 hoogtemeters via Passo Vezzena (veel koeien en bergboerderijen), de forten Busa Verle en Lusérn.

Langs de routes kom je voldoende hutten en boerderijen tegen waar je kan genieten van de Italiaanse keuken.

 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt