Home » Vakantietip
Voorbeeld van foto's op canvas van bergen.

3 tips om je bergvakantie nooit meer te vergeten

Als je net terug bent van een bergvakantie staat alles natuurlijk nog scherp op je netvlies; dat verkoelende beekje na een warme klim of die knusse berghut na een dag op de latten. Naarmate de jaren vorderen kunnen de herinneringen wellicht een beetje vervagen en dat is zonde! Daarom zetten we een aantal tips voor je op een rij om je bergvakantie – letterlijk – onvergetelijk te maken.

Voorbeeld van foto's op canvas van bergen.

Maak foto’s

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Daarom is het leuk om foto’s van je bergvakantie te hebben. Denk aan een leuke groepsfoto op die bergtop, of een sfeerbeeld van de berghut, of een actiefoto van klimavontuur. Toch gebeurt het maar al te vaak dat zelfs de mooiste foto’s ergens op je computer blijven staan en je er nooit meer naar omkijkt. Waarom zou je de foto’s digitaal laten verstoffen als je ook je huis ermee kunt versieren? Foto’s kun je afdrukken voor een fotoboek, maar de mooiste of meest bijzondere foto’s zijn het waard om groots af te drukken, bijvoorbeeld op canvas.

Wanneer je een foto op canvas laat drukken kun je ‘m een mooie plek in je huis geven, zodat je een leuke reminder hebt aan die mooie herinnering in de bergen. Speciaal voor lezers van Bergwijzer hebben we 15% korting op een foto op canvas bij BESTECANVAS.nl als je de kortingscode BERGWIJZER15 invult. Zo haal je de sfeer van de bergen in huis.

Houd een vakantielogboek bij

Een fotoboek kun je aanvullen met een vakantielogboek om alle herinneringen geordend op een plek te hebben staan. Dit kan natuurlijk in je telefoon, maar veel leuker is om dit in een fysiek boekje te doen (lees je hoe je er zelf eentje kunt maken!) Je kunt dan precies noteren bijvoorbeeld op welke camping je stond, of welke berghut de beste warme chocolademelk had. Als je het boekje elke bergvakantie meeneemt staan ze allemaal overzichtelijk achter elkaar in het boekje. Ook handig als een vriend of vriendin je vraagt of je nog tips hebt van die keer dat je in de Franse Alpen was!

Hou een reisblog bij

Je kan je avonturen natuurlijk ook min of meer realtime delen. Vaak doen we dat al, bijvoorbeeld door ’s avonds in de berghut even snel een foto op Instagram te zetten. Maar ook daar raken al die mooie foto’s van jouw avonturen al snel ondergesneeuwd tussen al die andere foto’s. Als je van die bijzondere tocht écht iets bijzonders wil delen, kun je ook een blog bijhouden over je bergtocht. Er zijn apps waarin je gemakkelijk bij kunt houden welke routes je hebt afgelegd. Daarmee heb je een makkelijke en overzichtelijke manier om te laten zien welke route je precies hebt afgelegd. Dan kun je er je eigen verhaal bij schrijven, zodat je de thuisblijvers in je eigen woorden kan vertellen hoe de vakantie er eigenlijk aan toe gaat. Daarnaast kun je er foto’s toevoegen en als je die toch hebt, kun je de foto’s meteen op een mooi canvas laten drukken, door bijvoorbeeld BESTECANVAS.nl!

Een mooie foto op canvas laten drukken? Voor lezers van Bergwijzer is er nu een speciale korting van 15% op jouw foto gedrukt op het beste canvas. Deze code kun je verzilveren op BESTECANVAS.nl als je in de winkelwagen BERGWIJZER15 invult. De code is geldig tot en met 31 december 2022 en geldt voor alle producten m.u.v. MixPix.

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt