Home » Vakantietip
Adopteer een bergkoe

Adopteer een koe Valsugana Lagorai (IT)

Na een mooie wandeling door het gebergte boven de meren van Levico en Caldonazzo nemen we pauze bij een gezellige ‘malga’ (bergboerderij). We proeven de lokale kaas en spek terwijl de kinderen knuffelen met loslopende geiten en mogen helpen bij het voeren van de varkens. Maar het hoogtepunt is op bezoek gaan bij onze geadopteerde koe!

De keuze was moeilijk tussen als die mooie bruin en zwart gevlekte die ons van het scherm aanstaarden, met tot verbeelding sprekende namen als Sissi, Nutella, Milka.... We kozen de prachtige Heidi en kregen haar ID kaart en informatie over de boerderij toegestuurd. Nu mogen we haar in de wei gaan zoeken. Na wat klimpartijen, ‘vlaaien’ ontwijkend, vinden we haar en ze laat zich aaien en fotograferen.

Als tegenprestatie voor onze financiële bijdrage van Euro 60,-, kunnen we kiezen uit talrijke producten als kaas, ricotta, yoghurt, boter t.w.v. € 50,-. De overige €10,- gaat naar een lokaal goed doel.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.