Home » Vakantietip

Bergachtige bestemmingen buiten Europa voor op je verlanglijstje

Hoewel we in Europa de meeste prachtige natuur tot onze beschikking hebben, waar we eindeloos van kunnen genieten, wil je soms je horizon wat verbreden en kiezen voor een vakantie buiten Europa. Waar je ook heen wilt, houd uiteraard rekening met de daar geldende corona maatregelen. Je kunt niet overal zomaar naartoe. Bovendien vinden veel mensen het überhaupt nog niet prettig om (buiten Europa) op vakantie te gaan. Hopelijk kunnen we snel weer zorgeloos genieten van een vakantie, binnen of buiten Europa. Gelukkig zijn er tot die tijd genoeg mooie vakantiebestemmingen om alvast bij weg te dromen. Ben je op zoek naar een prachtige bestemming buiten Europa waar je kunt genieten van bergen en pittige wandeltochten kunt maken? We zetten er een aantal voor je op een rij.

Nieuw-Zeeland: adembenemend mooi

Het duurt even voordat je er bent, maar dan heb je ook wat. De reis die je moet afleggen om naar de andere kant van de wereld te gaan is het waard. Menig vakantieganger naar Nieuw-Zeeland is erg onder de indruk, niet alleen van de natuur, maar ook de relaxte levensstijl en aardige mensen. In Nieuw-Zeeland vind je niet alleen prachtige bergachtige landschappen, maar ook groene heuvels, eindeloze wijngaarden en witte zandstranden met een heldere zee. Kom je niet voor een wandeltocht in de bergen, dan alsnog kun je je hart ophalen in dit prachtige land dat dus veel te bieden heeft. Niet voor niets is het een populaire bestemming onder backpackers en natuurliefhebbers.

Kijk je ogen uit in Jordanië

Hoewel Jordanië voor een groot deel uit dieprode woestijn bestaat, vind je er ook andere soorten landschappen. In het Dana natuurreservaat kijk je je ogen uit over de diepe kliffen en kloven. Dit gebied wordt dan ook wel de Grand Canyon van Jordanië genoemd.

Ook kun je in Jordanië genieten van de bezienswaardigheid Petra. Een stad gebouwd volledig in de rotsen. Rondom deze stad kun je ook geweldig wandelen. In het woestijngebied vind je overigens ook indrukwekkende rotspartijen, waar je als bergen liefhebber ook wild van wordt. En dat is nog maar het begin. Dus ben je opzoek naar een vakantiebestemming met landschappen die je in Europa niet snel gaat vinden? Zet Jordanië dan zeker op je lijst.

Hoogtepunten beleven in Peru

In het prachtige Zuid-Amerika kun je genieten van adembenemende natuur. Eén van de landen waar je absoluut als natuurliefhebber naartoe moet gaan is Peru. Aan bergen geen gebrek in Peru. Het Andes gebergte is het op één na hoogste gebergte van de wereld. Hier vind je hoge, spitse bergtoppen waar je u tegen zegt. Het kan haast niet anders of je hebt wel gehoord van Machu Picchu. Deze mystieke inca stad is ook absoluut een bezoek waard tijdens je vakantie naar Peru. Het berglandschap hieromheen is erg bijzonder en vooral mooi groen.

De diepste groene kleuren op Sri Lanka

Sri Lanka staat bekend om haar rijke cultuur, tropische stranden en vriendelijke mensen. Ook is het populair bij surfers. Maar in het centrale deel van Sri Lanka vind je groene, uitgestrekte berglandschappen, waar je fantastische wandeltochten kunt maken. De groene theeplantages afgewisseld met de glooiende bergtoppen zorgen voor uitzichten die je niet op veel andere plekken ter wereld tegen gaat komen.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier een stukje berg geschiedenis