Home » Vakantietip
wandelvakantie Vorarlberg

Bergzomer in Damüls-Faschina

Haal diep adem en doe iets goeds voor jezelf – de bergen zijn daarvoor gemaakt. Waar is de beste plek om te ontspannen en de geur van bloemen, gras en alpenkruiden ruiken? In het hart van Vorarlberg in Oostenrijk, op het Blumen-Wanderlehrpfad in Damüls-Faschina.

De Stafelalpbahn zweeft rustig de vanaf de Faschinapass in het biosferenpark Großes Walsertal omhoog naar de berg. Op de rit naar het middenstation wordt u verrast met een prachtig uitzicht. De frisgroene weiden, de bergtoppen rondom en de heldere lucht doen alle zorgen vergeten. Dan gaat het te voet verder, want de natuur wil langzaam ontdekt worden. Rond de Hahnenkopf boven Damüls-Faschina groeien meer dan 150 verschillende soorten planten. De Blumen-Wanderlehrpfad geeft uitleg over meerdere soorten en is volledig op de natuur gericht. Wanneer een bloem is uitgebloeid, wordt het bord met informatie verplaatst naar de volgende plant. Het pad slingert zich een weg langs de berghelling. Stap voor stap gaat het omhoog, begeleid door alpenrozen en weidegrassen, en met een beetje geluk, een zeldzame Turkse lelie. Na de volgende scherpe bocht bereikt u het bergstation van de kabelbaan, het eindpunt van deze informatieve bloemenroute. Maar de natuur heeft nog meer in petto.

wandelvakantie Vorarlberg

Wie na de wandeling nog energie en zin heeft, hoeft zich in Damüls-Faschina nooit te vervelen. Bezoek de Seewaldsee en het bosklimpark, of maak een zonsopgangstocht. Maar u kunt ook op een bankje genieten van het uitzicht en een regionale snack.

De Walser staan bekend om hun warme gastvrijheid. Een klein pension, een vakantiewoning of een viersterrenhotel, de gastheren doen hun best om hun gasten een zorgeloze vakantie te bieden ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Als Damüls-Faschina in bloei staat, is er maar één ding te doen: trek de wandelschoenen aan en ga de bergen in.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!