Home » Vakantietip
Castello di Pergine,

Castello di Pergine in Valsugana

Het imponerende Castello di Pergine steekt boven de Valsugana en het meer van Caldonazzo uit. Het kasteel stamt uit de 13e eeuw en is in de loop van de eeuwen regelmatig uitgebreid, verbouwd en gerestaureerd. Het kasteel is nog privebezit maar kan deels bezocht worden. Ook de tuinen zijn zeker de moeite waard, je kan er eindeloos wandelen door de landschapstuinen en de bossen en velden die bij het kasteel horen. De Italiaanse keuken blijft inspireren en na een flinke dag wandelen is het heerlijk om je te laten verwennen met de culinaire hoogstandjes van chef-kok Paolo Betti in het restaurant. Het is ook mogelijk om te overnachten in het kasteel.  Ook is er ieder jaar een andere kunstenaar die in en het rondom het kasteel exposeert.

Geschiedenis kasteelWaarschijnlijk is het Castello di Pergine gebouwd is op de plek van een versterkte basis  en nederzettingvan de Romeinen, aangezien het zeer strategisch langs de Via Claudia Augusta ligt. 

In de 13e eeuw werd op de plek een Longobardischs kasteel gebouwd en behoorde toe aan de hertogen van Oostenrijk onder de heerschappij van Margarete Maultasch en vervolgens keizer Massimiliano I. In 1531 ging het over in de handen van de Prins-bisschop van Trento Bernardo Clesio. Rondom 1900 werd het verkocht aan een Duitse instelling die het ingrijpend begon de restaureren en er een hotel en restaurant van heeft gemaakt. In 1956 werd het gekocht door Mario Oss en het is nu nog eigendom van zijn familie. Het complex is onderverdeeld in twee ringmuren: de middeleeuwse verdedigingswerken, zoals de torens en de woongedeelten uit de renaissance. Origineel is, vanuit historisch en architectonisch oogpunt, de imponerende achthoekige pilaar die het gewelf ondersteunt in de ingang. Interessant zijn de Gevangenis van de druppel, de Kamer met de haard, bekend door de volksverhalen van de verschijning van een mysterieuze dame in het wit, de Troonzaal en de Kapel van Sint Andreas op de eerste verdieping.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.