Home » Vakantietip

Comfortabel slapen in een tent: tips en tricks

Is kamperen nog vrij nieuw voor je? Of ben je nog nooit met je eigen tent op pad geweest? Dan kan het best even wennen zijn om meerdere nachten in een tent te slapen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de nachtrust zo comfortabel mogelijk te maken. In dit artikel lees je diverse tips en tricks om heerlijk te kunnen slapen in jouw tentje middenin de natuur.

Zet de tent op de juiste plek

Alles begint met een goede basis. Waarschijnlijk heb je al veel aandacht gestoken in het uitzoeken van een fijne tent. Maar onthoud dat je pas echt optimaal van die tent kunt genieten als het op een fijne plek staat. Denk daarom goed na over de plaatsing van de tent. Zoek een vlakke en droge ondergrond, het liefst ergens in de schaduw. Het is belangrijk dat er geen plas water onder kan ontstaan als het regent. In de warme periode is het juist belangrijk dat de tent niet te snel opwarmt in de brandende zon.

Investeer in een kwalitatieve slaapzak

De slaapzak is één van de belangrijkste aankopen voor een goede nachtrust. We raden aan om te investeren in hoogwaardige kwaliteit en goed na te denken over het model van de slaapzak. Je kunt online kampeerspullen kopen voor allerlei seizoenen en situaties. Pas de slaapzak dan ook perfect aan op jouw kampeertripje. Voor de koude nachten is optimale isolatie erg belangrijk om goed warm te blijven in de nacht. In een slaapzak met zogenaamd mummiemodel zit je bijvoorbeeld heerlijk ingepakt. Er zijn daarentegen ook tweepersoons slaapzakken verkrijgbaar als je gezellig tegen jouw partner wil liggen.

Koop een goed luchtbed

Kies een luchtbed dat lekker ligt en gemakkelijk is in gebruik. Denk alvast na hoe je het bed wil oppompen. Kun je een losse handpomp meenemen, is een ingebouwde voetpomp handiger, kan je een self-inflatable matje meenemen of is een luchtbed met een elektrische pomp de beste optie? Denk ook na over het formaat en het gewicht van alle spullen, zeker als je alles in een rugzak moet zien te krijgen. 

Leg isolatie onder je luchtbed

In de avond en nacht kan de grond erg koud aanvoelen. Deze kou trekt via je luchtbed omhoog, waardoor zelfs een dikke slaapzak niet altijd warm genoeg is. Vergeet daarom niet om een isolatiematje onder het luchtbed te leggen. Op deze manier blijf je langer aangenaam warm tijdens de overnachting.

Neem een comfortabel kussen mee

Neem indien mogelijk een comfortabel hoofdkussen mee om op te slapen. Sommige luchtbedden of slaapzakken hebben een ingebouwd kussentje, maar dit ligt eigenlijk nooit zo fijn als een los hoofdkussen.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past