Home » Vakantietip
Je smartphone beschermen in de bergen doe je zo

De bergen in? Zo bescherm je je smartphone!

De echte bergwandelaar maakt natuurlijk foto’s van al het moois dat hij ziet in bijvoorbeeld de Dolomieten of Asturias. Er is genoeg te zien van al het moois dat de bergen te bieden heeft. Maar het kan best een ruige beklimming zijn en om die reden is het verstandig van tevoren na te denken over hoe je je smartphone het best kunt beschermen. Tijdens het beklimmen kan het maar zo zijn dat je je smartphone in je zakken hebt en hij er daardoor uitvalt of ergens tegen aan stoot. Dat is zonde, want het kan best prijzig zijn om een smartphone te laten herstellen.

Smartphone en bergen

Sta je eenmaal bovenop de berg, dan wil je uiteraard wat foto’s maken van het fantastische uitzicht en een selfie dat je het gepresteerd hebt om bovenop de top van de berg te staan. Maar dat brengt best wat gevaren mee. Met een iPhone 12 hoesje kun je voorkomen dat je smartphone kapotgaat als je deze per ongeluk laat vallen op het harde gesteente. Er zijn verschillende soorten hoesjes voor de modellen. Heb je een oudere iPhone? Met een iPhone SE (2020) hoesje kun je voorkomen dat je schade oploopt tijdens het beklimmen van de berg.

Ga je bijvoorbeeld klimmen in de Tiroler Zugspitz of loop je de Klettersteigroute in Oostenrijk? Dan is het goed om van tevoren al wat bescherming voor je smartphone mee te nemen. Houd er rekening mee dat de oppervlaktes van de bergen behoorlijk ruw kunnen zijn. Daardoor is het ook mogelijk dat het scherm van je smartphone beschadigd raakt.

Scherm smartphone beschermen

Bij het beklimmen is de kans groot dat je langs scherpe randjes komt of dat eenmaal bovenop de berg er veel materialen zijn die niet in aanraking met het glas van je smartphone mogen komen. Deze scherpe voorwaarden kunnen leiden tot aanzienlijke krassen op het scherm van je telefoon. Het is uiteraard mogelijk om de schade te laten herstellen, maar dat kan zomaar enkele honderden euro’s kosten. In de meeste gevallen moet het scherm namelijk buiten garantie worden vervangen. Kies daarom voor een stevige screen protector. Er zijn verschillende screen protectors op de markt die een hardheid van 9H hebben. Op die manier kun je voorkomen dat je smartphone in aanraking komt met scherpe stukjes van een rots of een berg. Deze screenprotectors zijn namelijk erg krasvast.

Horloge beschermen

Het lopen in de bergen kan een behoorlijk intensief klusje zijn. Het is een ideale manier om te gaan hiken. Dat doe je niet voor niets; veel bergwandelaars houden hun wandeling bij aan de hand van een smartwatch. Deze smartwatch is ervoor gemaakt om je sportieve activiteiten bij te houden. Maar let op: ze zijn er meestal niet voor gemaakt om in ruige omstandigheden als de bergen te gebruiken. Heb je dus een hekel aan krasjes op je sporthorloge? Dan kun je beter wat voorzorgsmaatregelen nemen, zoals een schermbeschermer voor je Apple Watch (of ander merk) en eventueel een hoesje waarmee je de behuizing van de smartwatch kunt beschermen.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.