Home » Vakantietip
Pic du Midi

De Pic du Midi, Hautes-Pyrénées; Midi-Pyrénées, Franse Pyreneeën

De Pic du Midi de Bigorre is een van de meest majestueuze bergtoppen van de Hautes-Pyrénées (2877 meter hoog). De berg is vooral bekend vanwege zijn astronomisch observatorium. Maar ook het landschap op en rond de berg is beroemd en aangemerkt als nationaal natuurmonument.

Wintersport in Domaine du Tourmalet

De Pic du Midi, die boven de Col du Tourmalet uitsteekt is het hele jaar door bereikbaar vanaf La Mongie in het skigebied Domaine du Tourmalet. Vanaf hier kan je met een kabelbaan binnen 15 minuten naar de top, en overbrug je 1000 meter in hoogte.

Boven op de top kan je van het schitterende uitzicht genieten vanaf de panoramische terrassen, die wel 750 m2 groot zijn. Vanaf hier kan je de eindeloze vlakte van het zuidwesten kan je 300 km bergtoppen van de Pyreneeën zien.

Restaurant l’Etape du Berger

Op 2877 meter kan je ook genieten van regionale producten  in het onlangs vernieuwde restaurant. Vanaf nu ook bediening op het terras, schitterend uitzicht gegarandeerd. Op de helling van de Pic du Midi ligt restaurant l’Etape du Berger, de eigenaar van het restaurant is ook herder, zijn 2000 schapen lopen in de vallei. IN dit restaurant kan je genieten van producten van eigen bodem: koteletten, gegrild lam, geit et cetera.

Het Observatorium

Het astronomisch/meteorologisch observatorium werd in 1878 aangelegd, hier bereidde NASA in 1963 haar Apollo missie voor en brachten ze de maan in kaart. Tegenwoordig wordt het observatorium vooral gebruikt studies van de zon en de aarde. En is het observatorium open voor publiek. In het hoogst gelegen museum van Europa kom je alles te weten over de wetenschappelijke activiteiten op de berg, en leer je natuurlijk ook alles over de berg zelf.

Slapen tussen de sterren

Regelmatig worden er Soireés Etoilées georganiseerd. Tijdens deze sterrenavonden is de Pic du Midi toegankelijk met een animatieprogramma rond astronomie, je geniet van een bijzondere zonsondergang inde Pyreneeën. Nog magischer zijn de Nuits au Sommet (nachten op de top). Na reservering kunnen 19 mensen overnachten op deze bijzondere plaats en genieten van de sterren.

Het dorpje Bagnères-de-Bigorre

In het dorpje Bagnères-de-Bigorre kan je genieten van een bijzonder bad. Het Spa Aquensis bied je de mogelijkheid een bad van ezelinnenmelk te nemen, dankzij Cleopatra bekend als natuurlijk versteviging van de huid. www.aquensis.fr

De Auberge du Lienz “Chez Louisette” is een begrip in de Pyreneeën, de Auberge bestaat al sinds 1905, het decor, de kwaliteit van het eten, de sfeer maken het de moeite waard  om langs te gaan als je langs de Col du Tourmalet en het dorpje Barèges en bevindt zich op 1600 meter hoogte met uitzicht op de Pic du Midi. Je kan meekijken in de keuken en leren over de wilde planten en hun bereiding. http://pagesperso-orange.fr/lienz

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?