Hautes-Pyrénées

Hautes-Pyrénées

Pic du Midi
Nieuws - 7 feb 2018

Het uitzicht was er al mooi, maar een nieuw uitzichtpunt op Pic du Midi in de Franse Pyreneeën moet dat allemaal nóg beter maken.

Monument voor Fabio Casartelli. Foto Peter Krsko via Wikipedia
Nieuws - 15 jul 2015

Op donderdag 16 juli vindt de twaalfde etappe van de Tour de France plaats. Het is de laatste en ook de zwaarste Pyreneeënrit. Met name door de slotklim van de Plateau de Beille belooft deze etappe een ware slijtageslag te worden.

Bedevaartsoord Lourdes. Foto: Nathan Hamblen via Wikimedia Commons
Nieuws - 14 jul 2015

Na het slagveld tijdens de eerste etappe door de Pyreneeën, wordt op woensdag 15 juli de tweede Pyreneeënrit gereden. Deze etappe kenmerkt zich door bergachtig landschap. Met name de Col d’ Aspin en Col du Tourmalet zullen grote obstakels zijn.

Reisverhaal - 28 jun 2012

Na jarenlang dagtochten in de bergen (met de familie en later met mijn vriendin) en meerdaagse trektochten in het vlakke Vlaanderenland en Ardennen (met de jeugdbeweging) werd de "bergmicrobe" steeds sterker. Na wat basiscursussen staptechnieken en opfrissing van kaart en kompas en oriëntatie was ik echt niet meer te houden.

Blog - 22 jul 2011

Een week geleden verscheen in de Franse lokale pers het bericht dat er in het westelijk deel van de Ariège een dood beertje is gevonden. Het schijnt te gaan om een dier dat dit jaar is geboren. Een paar dagen eerder waren er al een paar sporen gevonden van een jonge beer. Jubelstemming onder de biologen natuurlijk. In 2011 waren er nog geen nieuwkomers ontdekt. En nu dan toch eentje.

Blog - 6 jul 2011

Mijn eerste blog. Laat ik me even voorstellen. Ik ben Ton Joosten, Pyreneeënliefhebber en auteur van diverse wandelboeken over dit gebergte. Sinds begin april woon ik in het bergdorpje Ayet, centraal gelegen in de Franse Pyreneeën in de streek de Couserans. Het huis heb ik omgedoopt tot Le Petit Refuge, een kleine Chambres et Table d'Hôtes.

Lourdes,
Vakantietip - 16 apr 2011

Een stadje met 15.000 inwoners aan de voet van Pyreneeën en een van de belangrijkste spirituele plaatsen van de wereld. Dat is Lourdes.

Pont d'Espagne,Pont d'Espagne,
Vakantietip - 16 apr 2011

Cauterets is een klein bergdstadje dat vooral bekend is om zijn thermen. De Thermen van Cauterets zijn speciaal geschikt voor mensen die last hebben van hun luchtwegen en reumatische aandoeningen. Ook de  skigebieden en zijn snoepjes, de ‘berlingots’ zijn beroemd.

Keteldal van Troumouse-allaway,
Vakantietip - 16 apr 2011

Het keteldal van Troumouse ligt naast het bekende keteldal van Gavernie. Maar ook Troumouse is een bezoek zeker waard. Het dal strekt zicht over 10 kilometer uit en wordt omringd door toppen van rond de 3000 meter.Op een slingerweg naar het dal vormt Auberge de la Munia een verzamelpunt voor de bezoekers van dit dal.

Het keteldal van Gavernie,Het keteldal van Gavernie,
Vakantietip - 16 apr 2011

Gavernie is het beroemdste kalkstenen keteldal van de Pyreneeën en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het keteldal heeft een omtrek van 14 kilometer en vormt een muur van 1700 meter.

Cirque de Gavarnie
Bezienswaardigheid - 16 apr 2011

In het zuiden van Frankrijk, in de Hautes Pyrenees ligt vlak bij het dorpje Gavarnnie het Cirque de Gavarnie. Je vindt er de hoogste waterval van Frankrijk

Pic du Midi
Vakantietip - 16 apr 2011

De Pic du Midi de Bigorre is een van de meest majestueuze bergtoppen van de Hautes-Pyrénées (2877 meter hoog). De berg is ook bekend vanwege de astronomie.

Pagina's

Abonneren op Hautes-Pyrénées