Home » Vakantietip
karin anema de wet van de stilte

De wet van de stilte - op reis in Colombia na de burgeroorlog

In De wet van de stilte gaat Karin Anema op zoek naar familieverhalen over hoe de Colombianen generaties lang de traumatische burgeroorlog hebben beleefd. En hoe ze nu tegen het opkomende toerisme aankijken.

Jarenlang werd Colombia verscheurd door een burgeroorlog. Leger, paramilitairen, FARC, ELN en andere groeperingen bonden de strijd met elkaar aan, tot in 2016 de wapens leken te zwijgen.

Hoe ging het sindsdien verder met de Colombianen? In De wet van de stilte gaat Karin op zoek naar de verhalen van de mensen zelf. Hoe beleefden zij de oorlog, die generaties lang huis hield in hun land? Wat betekende dat door families die door het geweld uit elkaar vielen en hoe kijken ze aan tegen de nieuwe realiteit, zeker nu het toerisme sommige gebieden heeft gevonden? Om een antwoord op die vragen te krijgen trok Karin Anema kriskras door Colombia en sprak met daders en slachtoffers van de oorlog, met boeren, ex-strijders. Dat deed ze met open blik en een scherpe pen, zodat het écht om de mensen gaat. Een boek voor wie niet alleen geïnteresseerd is in de geschiedenis van het Colombiaanse conflict, maar ook in het land en de mensen die er wonen. 

Interessant aan deze uitgave zijn ook de begeleidende video en een podcast waarvan elke twee weken een nieuwe aflevering verschijnt.

Het boek:

De wet van de stilte – Reis door Colombia

Karin Anema, Uitgeverij Scriptum, ISBN 9789463192071, € 23,50

Dit boek winnen?

Dat kan ook! Bergwijzer mag 3 exemplaren van De wet van de stilte weggeven. Kijk hier hoe je kans maakt!

 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!