Home » Vakantietip
visum nepal

Drie wandelroutes door Nepal

Nepal is natuurlijk hét bergbeklimmerswalhalla. Je vindt er natuurlijk de iconische achtduizenders, met als hoogtepunt natuurlijk Mount Everest. Voor de beklimming van zo’n hoge berg moet je van wel hele goede huize komen, maar Nepal heeft veel meer mogelijkheden.

Annapurna Trek

Een van die mogelijkheden is de Annapurna Trek, een grote rondwandeling door het bergmassief van de Annapurna (8091 meter hoog). De tocht duurt zo’n twee tot drie weken, afhankelijk van welke route je precies kiest, en natuurlijk het weer. Hoewel je tijdens deze tocht geen hoge toppen beklimt, heb je wel een stevige conditie nodig voor deze tocht. Al was het maar om de grote hoogte. Je steekt bijvoorbeeld de Thorong La bergpas over. Die ligt op een hoogte van meer dan vijfduizend meter! Kom daar maar eens om in de Alpen!

De trek voert langs kleine bergdorpjes waar de Tibetaanse cultuur springlevend is, terwijl je uitzicht hebt op de enorme bergtoppen van de Himalaya en de alsmaar varierende landschappen. Niet voor niets wordt de Annapurna Trek door veel mensen gezien als de mooiste bergwandeling ter wereld.

Everest Base Camp Trek

Wie in de voetsporen van beroemdheden als Edmund Hillary en Tenzing Norgay wil treden, kan ook de Everest Base Camp Trek lopen. Deze wandelroute loopt van Lukla naar het basiskamp aan de voet van de Mount Everest. De tocht duurt ongeveer één tot twee weken. Omdat deze tocht uiteraard ook erg hoogt ligt, maken de meeste mensen korte dagetappes om zo rustig aan de hoogte te kunnen wennen. Op deze tocht maak je ook kennis met cultuur van de Sherpa’s, die van oudsher de streek bewonen en nog altijd toeristen op weg naar het dak van de wereld bijstaan.

Everest Tree Passes Trek

Deze tocht is uitdagender dan de traditionele tocht naar het basiskamp op de Everest. De etappes per dag zijn langer, het terrein is ruiger. De tocht duurt twee tot drie weken en loopt in een grote cirkel van Lukla naar het basiskamp en terug. Onderweg doe je drie hoge passen aan: Renjo La (5370 meter hoog), Cho La (5420 meter) en Kongma La (5545 meter). Met zulke hoogtes hoort acclimatiseren er natuurlijk helemaal bij.

Naar Nepal

Om deze tochten te lopen, heb je soms toestemming nodig van de overheid. Omdat de Nepalese overheid niet wil dat het té druk wordt de routes naar het Everest Base Camp, zijn er speciale permits ingesteld die je vooraf moet aanvragen.

Daarnaast heb je natuurlijk een visum nodig om Nepal in te komen. Zo’n visum Nepal is eenvoudig online aan te vragen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je reisgenoten!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?