Home » Vakantietip

Een ervaring in de bergen om nooit te vergeten

De natuur heeft ons veel moois te bieden. Het is dan ook niet zo raar dat we zoveel mogelijk van de natuur willen ontdekken. Alleen in Nederland valt al erg veel te ontdekken. We hebben hier meerdere natuurgebieden. In die gebieden kan je mooie tochten maken, zowel te voet als op de fiets. Het valt zeker aan te raden om zoiets te doen, want de natuur in ons land is mooier dan je denkt. Toch ontbreken er ook nog wel enkele dingen in onze natuur. Bergen zul je namelijk niet vinden in Nederland. Hier moet je het doen met heuvels. Dat is natuurlijk ook erg mooi, maar als je op zoek bent naar echte bergen is het natuurlijk helemaal niet wat je zoekt.

De belangrijkste spullen voor tijdens een tocht door de bergen

Een wandeltocht door de bergen is iets wat je als natuurliefhebber echt een keer gedaan moet hebben. Het zal een ervaring worden om nooit te vergeten. Bovendien zal ook de frisse berglucht je goed doen. Tijdens zo’n wandeling voel je je echt even één met de natuur. Op een berg is ook erg veel natuur te vinden. Het mooie is dat de natuur op een berg ook kan veranderen. Hoe hoger je namelijk komt, hoe verder de natuur zal veranderen. Dit heeft uiteraard allemaal te maken met de weersomstandigheden op de verschillende hoogtes. Als je een wandeltocht door de bergen gaat maken, dan wil je hier natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je met een goede voorbereiding op pad gaat. Allereerst is het handig om een goede conditie te hebben. Door iedere dag een eindje te gaan lopen kan je je conditie al verbeteren. Een bergtocht kan best zwaar zijn, dus een goede conditie is zeker nodig. Naast een goede conditie zijn er ook erg veel spullen van groot belang. In eerste instantie zul je natuurlijk moeten denken aan genoeg eten en drinken. Een kaart met daarop de route en eventueel een kompas kunnen ook erg handig zijn tijdens een wandeling door de bergen. Je wilt immers niet de weg kwijtraken. Het is ook handig om met elkaar te kunnen communiceren. En dan denk je wellicht meteen aan je telefoon, maar in de bergen heb je niet overal goed bereik. Met behulp van portofoons kan dit ook over een grotere afstand. Je hoeft de portofoons niet te kopen, want er zijn genoeg bedrijven die aan portofoon verhuur doen. Zorg er goed voor dat je met al dit soort dingen rekening gaat houden. Zo weet je zeker dat je veilig op pad kunt gaan.

Ontdek de landen met de mooiste gebergtes

Gebergtes zijn er in Nederland dus niet. In principe is dat natuurlijk geen probleem, maar als je naar de bergen wilt zul je dus wel even moeten reizen. Binnen Europa zijn er genoeg landen met bergen, maar ook ver buiten Europa zijn mooie gebergtes te vinden. Van sommige landen weet je al dat er bergen te vinden zijn. Iedereen weet immers wel de Alpen te vinden of de Pyreneeën. Zoals je ziet gaat het dan alleen nog maar om gebergtes in Europa. Natuurlijk zijn er veel meer gebergtes dan alleen de Europese. Landen met gebergtes vind je in vrijwel ieder werelddeel. Je zult er uiteindelijk versteld van staan als je ontdekt in welke landen er gebergtes te vinden zijn. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden voor het maken van een bergtocht. Je hebt zelf de touwtjes in handen en kiest dus ook gewoon zelf de bestemming uit. Het kan natuurlijk een leuke uitdaging zijn om zoveel mogelijk gebergtes te bezoeken.

Zorg voor een zo goed mogelijke conditie

Het hebben van een goede conditie is in veel gevallen erg handig. Bovendien is het ook goed voor je gezondheid. Als je van plan bent om een bergwandeling te gaan maken is een goede conditie zeker belangrijk. Het maken van zo’n wandeling kan namelijk best zwaar zijn. Je zult jezelf dan ook goed moeten voorbereiden op zo’n zware tocht. Het verbeteren van je conditie kan op erg veel verschillende manieren. Misschien zijn er ook wel manieren waarop het kan, waarvan je het zelf nog niet eens wist. Het is belangrijk om te doen waar jij je goed bij voelt, want je zult dan namelijk de beste resultaten gaan behalen.

 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden