Home » Vakantietip
Visum verenigde staten

Hoe bereidt een bergliefhebber zich voor op Amerika?

De Amerikaanse bergen te voet trotseren. Klinkt fantastisch, maar wat komt daar aan voorbereidingen bij kijken? Dat ligt er natuurlijk aan wat je van plan bent, maar zonder de basics, bestaande uit goede uitrusting, een ESTA, een goede planning en goede kaarten, kom je in elk geval nergens.

Welke bergen dan?

De bergen van Amerika, dat is natuurlijk nogal een breed begrip. Ga je een rondje wandelen om een berg? Of pak je het grondig aan en ga je verticaal omhoog bij El Capitan? Dat laatste is natuurlijk niet geheel zonder risico’s, dus lees je goed in voordat je een keuze maakt. Heb je nog geen idee welk gebergte je gaat trotseren? Wacht dan even met boeken en spit eerst deze site door naar de mooiste plekjes van Amerika.

Je vliegticket en ESTA regelen 

Vliegtickets naar Amerika zijn over het algemeen niet goedkoop. Toch hoor je soms dat er erg voordelige aanbiedingen zijn. Hoe eerder je begint met boeken, hoe groter de kans dat je een scherpe deal tegenkomt. Voor Amerika heb je (als je een Nederlands paspoort hebt) geen visum nodig. Amerika heeft namelijk een Visa Waiver Program; een samenwerking met veel landen, waaronder Nederland, die het makkelijker maakt om het land in te komen. Sinds de terroristische aanslagen is er echter wel een veiligheidscheck ingevoerd; het zogenaamde ESTA Amerika. Dit is dan wel geen visum; de procedure om er één te krijgen lijkt verdacht veel op die van een visumaanvraag.

Tip: vraag je ESTA aan via VisumBuitenland.nl 

Het mooie van het ESTA is dat deze, net als e-visums voor veel landen, eenvoudig online kan worden aangevraagd. De Amerikaanse immigratiedienst staat echter niet te boek als de meest coulante. Het is daarom belangrijk om 100% zeker te weten dat het ESTA correct wordt toegekend. Het is niet nodig om een toegekend ESTA uit te printen, want al bij vertrek wordt aan de hand van het paspoort gecheckt of je een geldig ESTA hebt. Op zich is dat natuurlijk alleen maar handig, maar om het stupide feit dat in Nederlandse paspoort de nul enorm lijkt op de letter ‘o’ gaat dit enorm vaak mis. Als deze twee door elkaar worden gehaald, is het ESTA niet in orde en mag je niet mee op reis. Als je je visum aanvraagt via een visumbureau, zoals VisumBuitenland.nl weet je zeker dat je hier geen problemen mee zult krijgen. VisumBuitenland spoort deze fout direct op en corrigeert deze automatisch voor je.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.