Home » Vakantietip
Hovden. Foto: Gaby Bohle/www.visitnorway.com,Hovden. Foto: Gaby Bohle/www.visitnorway.com,

Hovden, wandel- en wintersportparadijs

Hovden ligt in het bovenste deel van het Noorse Setesdal. Hovden is omringd door bergtoppen tot 1200 meter hoog en kent talloze beken en meren. Het is de grootste wintersportbestemming in het zuidelijke deel van Noorwegen. In de zomer kan je ongestoord genieten van het leven in het hooggebergte. Je vindt er een uitgebreid net van wandelroutes, voor alle niveaus. Van de  "Toppentochten" voor het hele gezin tot meerdaagse trektochten door het hooggebergte. Ook kan je er vissen, fietsen, kanoen en raften.

Vanuit Hovden is het Setesdal, de regio Telemark, de kust en de Fjorden makkelijk te bereiken. De Noorse Wandelvereniging (DNT) biedt het meest wijdvertakte netwerk wandelroutes van Europa aan (20.000 kilometer).  Alle paden zijn ten behoeve van uw veiligheid met een rode “T” aangegeven. De hutten zijn soms bemand en soms op basis van zelfverzorging én er zijn onbevoorrade hutten. De hutten op basis van zelfverzorging zijn uitgerust met alles wat u nodig hebt om te koken en te slapen. Dit geldt ook voor de onbevoorrade hutten, waarbij u echter uw eigen proviand moet meenemen. Informeer voor u uw tocht gaat maken wat voor soort hut u tegenkomt.

In het Setesdal biedt kan je weerszijden van het dal door een prachtig landschap wandelen. De afstand tussen de hutten varieert, maar over het algemeen staan de hutten niet meer dan drie tot vijf uur wandelen van elkaar verwijderd. In de meeste hutten is proviand aanwezig. U kunt zowel meerdaagse wandelingen als dagtochten maken. Beginnende wandelaars kunnen zich voor hulp en informatie tot de lokale wandelvereniging KOT in Kristiansand of de plaatselijke VVV wenden. Hier kunt u kaarten verkrijgen om uw route te plannen. De hutten en paden c.q. wegen zijn op de kaarten aangegeven.

Hovden

Wintersport in Hovden

Hovden is qua sneeuwcondities doorgaans zeer betrouwbaar. Hovden beschikt over in totaal 170 kilometer aan loipes, zowel klassiek als free-style. Er zijn totaal 17 skipistes, waarvan 2 voor kinderen  en totaal circa 16 kilometer lang. Er zijn 5 liften. Het skicentrum heeft een hoofdgebouw met cafetaria, bistro, skischool, skihuur en Après ski. Alles onder één dak.

We kunnen de snowboarders verleiden met Bukkerittet terrain park met een lengte van 1250 meter. Het park heeft een big jump, twee quarter pipes, twee funboxes, tien boxes en rails.
Andere activiteiten in de winter  zijn  sneeuwschoenenwandeltochten door de bergen, schaatsen op de openlucht schaatsbaan. En een verwarm binnen- en buitenzwembad in het Hovden Water Park. Het water heeft een constante temperatuur van 30 graden, zowel in het binnen- als in het buitenbad.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!