Home » Vakantietip
boot ijsselmeer

Huur een boot in Zeewolde en ontdek de omgeving vanaf het water

Wat is een betere manier dan een omgeving ontdekken vanaf het water? Lekker varen en genieten van het weer terwijl je een andere omgeving ziet, mensen ontmoet en een stukje cultuur ontdekken. Dat is uiteraard een goede en fijne manier zonder dat je helemaal uitgeput bent aan het eind van de dag.

Op veel plekken in ons kikkerlandje kan je boten huren. Ons land bestaat nu eenmaal uit veel water. Echter zijn er een aantal plekken beter om een bootje te huren als een ander. Wat deze plekken zijn? Daar ga je achter komen in dit artikel.

Nederland, een vaar-land

In de hele vroege geschiedenis was Nederland erg succesvol. Denk maar aan de Gouden Eeuw. En laat dat nu net zijn gekomen door de export via de zee. Niet gek dus dat het water en varen in ons bloed zit. En dan is een deel van ons land ook nog gebouwd op water. Daar halen veel mensen hun slaatje uit.

In Nederland tel je veel verschillende plekken waar je een boot kan huren. Een boot huren in Zeewolde bijvoorbeeld, is geen moeilijke klus. Je kan namelijk kiezen uit veel verschillende aanbieders. Maar de ene is helemaal volgeboekt, de ander heeft die ene boot die je graag wil niet en weer een andere is heel duur. Zeker wanneer je een boot wil huren aan het IJsselmeer kan je tegen dit soort zaken aanlopen. Dan is het goed om te weten hoe je een goede en betrouwbare boot verhuurder kan herkennen.

Een betrouwbare verhuurder kan je herkennen aan de reviews van anderen, de aanwezigheid van een KvK nummer en het aanbod. Tevens kan je kijken naar de website of social media kanalen. Ziet de website of de facebook pagina er slecht uit? Dan kan dit uiteraard een teken zijn van onervarenheid. Echter kan het ook betekenen dat het een slecht bedrijf is die je niet zomaar moet vertrouwen. Handige tips als je Zeewolde wil ontdekken vanaf het water.

Zeewolde ontdekken vanuit je huurboot

Je kan een cruise nemen in het buitenland om cultuur op te doen en je geschiedenis kennis aan te vullen. Echter kan dit ook prima in Nederland. Neem Zeewolde, een mooie stad in Flevoland. Deze provincie is gebouwd rondom water waardoor je met een boot ontzettend veel kan zien. Zo ook mooie gebouwen uit de oudheid of andere culturele stekjes. En je hoeft er niet eens ver voor te rijden.

Als je een bootje huurt in Zeewolde kun je veel kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld naar Harderwijk of Elburg of Nijkerk varen. Maar je kan er ook voor kiezen om in Zeewolde te blijven. Het centrum is namelijk te bereiken via het water. Je kan dus lekker rondvaren en toch het mooie centrum van Zeewolde bezoeken. Dat scheelt weer lopen. Stand Horst is tevens te bereiken via het water. Logisch ook, want dit is een grote jachthaven met veel voorzieningen. Als je dus een fan bent van andere boten kijken terwijl je zelf op een mooie boot zit is dit de perfecte plek voor je.

De Randmeren zijn een mooie en geschikte plek om te bezoeken als je van geschiedenis houdt en graag ook even van de boot af wil. Zo heb je de Zuiderzee, de rijke historie van de Hanzesteden, restaurantjes en beachclubs verspreid over de oever van de Randmeren. Daarnaast vind je er veel eilandjes. Bij de ene mag je wel aanmeren en bij de andere helaas niet, maar je mag er wel rondom varen. Hier kan je lekker wandelen of gewoon genieten van de natuur vanaf je boot.

Zeewolde voor de watersporters

Of je nu gewoon lekker wil varen in je bootje of liever een watersport beoefend, in Zeewolde is het allemaal mogelijk. Er is namelijk ruimte voor veel verschillende watersporten zoals zeilen, suppen, kanovaren parasailen of lekker ronddobberen. Zeewolde is de plek voor water liefhebbers. Van het centrum van Zeewolde tot andere steden, als je een boot huurt kan je elke kant op die je maar wilt.

Neem een tochtje door de sluis of neem een kijkje in een andere stad. Als je een boot lang genoeg huurt kan je zelfs naar Alkmaar of helemaal naar Amsterdam varen. Dan maak je die boottocht net wat leuker, zie je meer en heb je er direct een dagtrip bij. Dus voor de echte cultuursnuivers kan ik alleen maar aanraden om een goede boot te huren voor een lang dagdeel en er lekker op uit te gaan.

 

 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past