Home » Vakantietip
inpaktips

Inpaktips: hoe pak je een weekendtas in?

Wanneer je de bergen in gaat om vanuit één locatie meerdere dagwandelingen te maken, wil je waarschijnlijk niet al je spullen in een enorme rugzak meezeulen. Met een hike van een paar uur heb je natuurlijk veel minder spullen nodig, dan wanneer je onderweg je tentje opzet om de volgende dag door te gaan. In dat geval kan je misschien beter een weekendtas meenemen. We geven je handige inpaktips!

Neem een weekendtas mee

In plaats van alles in je rugzak proberen te proppen, kan je er ook voor kiezen om een weekendtas mee te nemen. Hier kan veel in en het past makkelijk in je auto tussen alle andere spullen. Neem hem mee naar je verblijfplaats in de bergen en neem op je hike alleen mee wat je op dat moment nodig hebt. Dat scheelt weer een berg kleding meeslepen! Je komt met een dagwandeling gewoon na een paar uur weer terug. 

Doe de spullen die je vaker gebruikt in het zijvak

Stop de spullen die je mee gaat nemen op je hike in de zijvakken, zodat je ze makkelijk kan vinden. Je zonnebril mag niet missen, evenals repen voor onderweg en je kaart/kompas. Vergeet ook je EHBO-set niet. Zo hou je alles georganiseerd en weet je wat echt mee moet als je ’s ochtends opstaat voor je bergwandeling.

Rol je kleding op

Wanneer je je kleding oprolt, ben je de minste ruimte in je tas kwijt. Dan kan je nog net een extra regenjack meenemen, want je weet in de bergen nooit wanneer het gaat regenen. Denk er wel aan om de kleding die je verwacht veel te gaan gebruiken boven op te leggen. Zo hoef je niet je hele weekendtas overhoop te halen. 

Spullen die je minder nodig hebt doe je onderin

Het klinkt logisch, maar toch is het een handige tip: stop alles wat je minder vaak gaat gebruiken onderin. Doordat je de meeste van je spullen in één groot vak stopt, zul je geheid moeten stapelen. Zorg er dan voor dat minder belangrijke spullen onderop liggen. 

Maak er iets moois van

Je slim ingepakte weekendtas is dus klaar voor gebruik! Voor je bergwandelingen is hij handig, maar voor elke sportieve activiteit kan je hem weer hergebruiken. Extra leuk wanneer je met vrienden gaat of je tas vaker wil gebruiken: je weekendtas bedrukken. Zo maak je een mooie herinnering van je wandelavontuur en weet je zeker dat je de tas nog eens gaat gebruiken bij je volgende bergwandeling.

 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen