Home » Vakantietip
telefoon bergen

Neem je smartphone veilig mee de bergen in

Echte bergliefhebbers zullen beamen dat bergen iets magisch bezitten en dat elk gebergte een unieke sfeer bij zich draagt. Als je weleens in de bergen bent geweest hetzij een enkele keer hetzij al talloze keren, dan hoeven wij je niet te vertellen hoe prachtig dat is. De kans is dan ook groot dat je zo een prachtig landschap voor altijd wilt vastleggen, zodat je het met familie en vrienden kunt delen en er ook altijd zelf nog even van kunt genieten. Echter, het meenemen van een grote camera is niet wenselijk omdat je zo licht mogelijk bepakt de bergen wilt intrekken. Daarom is je smartphone bij uitstek geschikt te dienen als foto- en videocamera, want die is compact en licht. Bovendien doet de gemiddelde smartphone vandaag de dag niet meer af aan een normale camera als het gaat om de kwaliteit van de foto’s en video’s. In dit artikel lees je dan ook alles omtrent het wandelingen in de bergen met je smartphone.

Wandelen in de bergen

Het wandelen in de bergen betreft een aparte tak van sport. Het zijn dan ook veelal lange, zware wandelingen door ruige landschappen. Daarbij kun je in de bergen zomaar te maken krijgen met plotseling wisselende weersomstandigheden. Om die reden is het bij bergwandelingen zo van belang met de juiste uitrusting op pad te gaan, terwijl je tegelijkertijd zo min mogelijk wilt meenemen. Een goede bergwandeling vraagt dan ook om een goede voorbereiding, zodat je vervolgens maximaal kunt genieten van de fenomenale natuur hetgeen je ideaal kunt vastleggen door middel van je smartphone.

Daarbij is de kans groot dat de route je leidt over allerlei soorten paden. Van brede paden tot smalle paden, van steile paden tot vlakke paden en van gladde paden tot rotsachtige paden. Kortom, in de bergen kun je van alles tegenkomen. Dat maakt echter het maken van foto’s en video’s lang niet altijd even makkelijk en brengt risico’s met zich mee.

De risico’s

De meeste bergwandelingen zijn reeds uitdagend van zichzelf maar het is logisch dat je zo een prachtige ervaring hoe dan ook wilt vastleggen. Het maken van foto’s en video’s tijdens het wandelen in de bergen brengt helaas wel risico’s met zich mee. Hiervoor heb je namelijk al gelezen dat de route je over allerlei soorten paden kan leiden, waarbij het ene pad nog uitdagender zal zijn dan het andere. Als je dan een foto of video met je smartphone wilt maken, heb je het risico dat je het toestel per ongeluk laat vallen. Aangezien de kans groot is dat het toestel op een rotsachtig oppervlak valt, is de kans tevens groot dat het direct beschadigd raakt. Smartphones zijn namelijk fragiele apparaten, waardoor ze helaas snel krassen en barsten bevatten. Daarnaast zijn lang niet alle smartphones waterbestendig en dien je dus ook erg op te passen in geval van regen. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat je smartphone wel wat bescherming kan gebruiken, mocht je hem veilig mee de bergen in willen nemen.

Optimale bescherming

Het gebruiken van je smartphone voor het maken van prachtige foto’s en video’s van je bergwandelingen is enorm efficiënt en veilig. Toch brengt het een aantal risico’s met zich mee, zoals je hiervoor hebt gelezen. Daarom is het van groot belang je smartphone te voorzien van optimale bescherming, zodat ook je smartphone beschikt over de juiste uitrusting. Op die manier neem je je smartphone veilig mee de bergen in. Hiervoor ben je bij hoesjesdirect.nl aan het juiste adres. In hun webshop vind je ook extra stevige telefoonhoesjes, welke in het bijzonder geschikt zijn voor uitdagende bergwandelingen. Deze extra stevige telefoonhoesjes zijn gemaakt van extra schokbestendig materiaal, waardoor ze nog beter in staat zijn je smartphone te beschermen tegen krassen en barsten. Doordat een dergelijk telefoonhoesje goed in staat is de eerste schokken voor je smartphone op te vangen, kan het toestel voortaan wel een stootje hebben. Op die manier is je smartphone optimaal beschermd tegen schade. Zo kun je er veilig mee de bergen in en gerust foto’s en video’s mee maken.

Waterdichte bescherming

Verder zijn lang niet alle smartphones waterbestendig en ook niet alle telefoonhoesjes bieden daar een oplossing voor. Dus indien je wilt dat je smartphone tijdens het wandelen in de bergen ook tegen bijvoorbeeld regen optimaal beschermd is, kun je een spatwaterdicht of waterdicht telefoonhoesje aanschaffen. Met dit type telefoonhoesje zorg je ervoor dat je smartphone ook goed beschermd is tegen regen en water. Op die manier kun je zelfs als het regent super mooie foto’s en video’s maken, zonder dat het je smartphone schade toebrengt.

Handige accessoires

Naast telefoonhoesjes die optimale bescherming bieden, zijn er ook nog andere accessoires die het gebruik van je smartphone vergemakkelijken. Zeker voor het maken van foto’s en video’s tijdens bergwandelingen is dat geen overbodige luxe. Zo zijn er zogeheten GrabTabs, oftewel handvatten, die je op de achterkant van je smartphone plakt. Dankzij zo een handvat heb je een betere grip op je smartphone, waardoor je smartphone minder snel uit je handen glijdt. Een extra stevige grip komt uiteraard goed van pas tijdens het maken van foto’s en video’s van je bergwandelingen.

Verder is ook de selfie stick een handig accessoire die goed van pas kan komen tijdens het wandelen in de bergen. Hiermee maak je namelijk onwijs toffe foto’s en video’s, doordat je de smartphone verder van je af kunt positioneren. Op die manier krijg je bijvoorbeeld heel eenvoudig de hele groep op de foto of gewoon veel van de mooie omgeving. Ga vooral voor een selfie stick die je kunt in- en uitschuiven, zodat je hem gemakkelijk kan opbergen en meenemen. Zo zijn er dus in ieder geval meerdere accessoires die bescherming bieden en je kunnen helpen bij het maken van de meest prachtige foto’s en video’s.

Zorg voor voldoende batterij

Wandelen in de bergen doe je meestal niet voor even. Indien je de bergen intrekt, ben je al gauw een aantal uren aan een stuk door onderweg. Daarbij is de kans erg klein dat je ergens onderweg een stopcontact tegenkomt. Daarom is het handig van te voren te zorgen voor voldoende batterij, zodat je gedurende de hele tocht foto’s en video's kunt maken. Wil je helemaal geen risico op een lege batterij lopen? Neem dan een compacte powerbank mee tijdens je bergwandeling. Met een powerbank kun je namelijk je smartphone zonder stopcontact opladen. Zeker de pocket size powerbanks die je smartphone tot één keer kunnen opladen, zijn ideaal voor tijdens een bergwandeling. Daarbij is het uiteraard wel van belang dat de powerbank voor vertrek volledig is opgeladen, want anders heb je er alsnog weinig baat bij.

Rest ons niets anders dan te hopen dat we gauw weer kunnen afreizen naar de meest fantastische gebergtes over de hele wereld! Welk gebergte staat momenteel bovenaan jouw wensenlijst te wachten?

 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!