Home » Vakantietip

Ontdek waarom de luchthaven van Antwerpen ideaal is voor een bergvakantie

Voor bergliefhebbers die uitkijken naar hun volgende alpiene avontuur biedt de luchthaven van Antwerpen een verrassend handige en aantrekkelijke uitvalsbasis. Deze kleinschalige en overzichtelijke luchthaven vlak over de grens biedt directe vluchten naar enkele van de mooiste bergbestemmingen van Europa. We hebben het dan uiteraard over Innsbruck en Bolzano. Hierdoor is Antwerpen misschien wel dé ideale start voor een reis naar de toppen van de Alpen.

Directe toegang tot de Alpen

Vanaf de luchthaven van Antwerpen vlieg je rechtstreeks naar het hart van de Europese bergen. Een van de topbestemmingen, aangeboden door ASL Fly Executive, is Innsbruck. Dit is de hoofdstad van Tirol. Het staat bekend als een van de toonaangevende wintersportsteden, met een directe toegang tot de populaire skioorden. Een andere geliefde bestemming is Bolzano. Deze bestemming wordt aangeboden door Sky Alps. Het biedt een charmante mix van Italiaanse en Oostenrijkse culturen en is de toegangspoort tot de uitgestrekte Dolomiti Superski-regio. Deze directe vluchten vanuit Antwerpen verminderen de reistijd aanzienlijk, waardoor er meer tijd overblijft om te genieten van de (besneeuwde) bergen.

Bereikbaarheid vanuit Nederland

De luchthaven van Antwerpen is opvallend goed bereikbaar. Het ligt juist over de grens en Antwerpen is vanuit Nederland goed te bereiken met de trein. Vanaf het treinstation van Antwerpen neem je de bus naar de luchthaven. Zeker vanuit grote Nederlandse steden als Breda en Rotterdam sta je met de trein erg snel op de luchthaven van Antwerpen. Bovendien biedt Flibco shuttlebusdiensten aan vanuit Tilburg en Breda. Dit maakt het voor Nederlandse reizigers uiterst handig om hun bergvakantie te beginnen zonder het gedoe van de grotere en drukkere luchthavens.

Shuttlediensten van en naar andere luchthavens

Een belangrijke toegevoegde waarde voor reizigers die van en naar de luchthaven van Antwerpen reizen, is de nieuwe shuttlebusdienst die wordt aangeboden door Flibco.com. Deze dienst verbindt Tilburg en Breda met Antwerpen, alsook met de 2 andere grote Belgische luchthavens: Zaventem en Charleroi. De shuttlediensten zijn bovendien erg betaalbaar. Voor de bus Antwerpen Zaventem gaat het bijvoorbeeld om een startprijs van € 9,99. Dit is ideaal voor avonturiers die plannen om rond te trekken in de bergen en die mogelijk op verschillende locaties aankomen en/of vertrekken. Flibco.com biedt in dergelijke gevallen een naadloze oplossing om efficiënt terug te keren naar hun auto of startpunt, zonder extra stress.

De gezelligheid van de Internationale Luchthaven Antwerpen

In tegenstelling tot bij de grotere luchthavens staat Antwerpen bekend om zijn stressvrije ervaring en snelle incheckprocedures. De compacte omvang van de luchthaven zorgt voor minder drukte en kortere wachttijden, wat vooral tijdens de piek van het toeristische seizoen een verademing kan zijn. Bovendien biedt de luchthaven alle noodzakelijke faciliteiten zonder het gevoel van een overweldigende, hectische omgeving.

Goede reden om Antwerpen te verkennen

Antwerpen heeft veel meer te bieden dan zijn praktische verbindingen met de Alpen. Antwerpen is een stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Voordat je de bergen intrekt of na deze avontuurlijke reis, biedt Antwerpen de gelegenheid om te ontspannen en te genieten. Je kunt er nog een weekend uitblazen en de prachtige architectuur bewonderen. Er zijn ook heel wat musea, waaronder het Museum aan de Stroom (MAS) en het Rubenshuis. Een verblijf in Antwerpen verrijkt elke reis met een dosis cultuur en gastvrijheid die je eigenlijk niet mag missen.

 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?