Home » Vakantietip
wandelvakantie in het Kleinwalsertal

Op hoogte tot rust komen – vakantie met langetermijneffect

Onder kenners is het een publiek geheim: het amper 15 kilometer lange en maximaal zes kilometer brede Kleinwalsertal met de plaatsen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad is een waar wandelparadijs.

Een fascinerend landschap, goede bewegwijzering en infrastructuur en de buitengewoon vriendelijke bevolking zijn slechts drie goede argumenten. Het feit dat het Kleinwalsertal alleen via een doodlopende weg bereikbaar is, vreemd genoeg via Duitsland, is een voordeel voor de vakantiegangers in het gebied.

wandelvakantie in het Kleinwalsertal

Rust, ontspanning en variatie

In een van de mooiste hooggebergtedalen van de Alpen kunnen wandelaars genieten van een inmiddels zeldzaam geworden rust. En dat op 185 kilometer aan wandelpaden, waarvan de afstand bijna verdubbelt dankzij de aansluiting op het wandelpadennetwerk van het naastgelegen Oberstdorf. Het grote voordeel: vakantiegangers bevinden zich zelfs in het dal altijd op hoogte, alles speelt zich hier op 1100 tot 2500 meter hoogte af; een optimale ligging, onder andere voor de gezondheid. Wat betreft variatie is het Kleinwalsertal nauwelijks te overtreffen: eenvoudige wandelingen in het dal, bergtochten die wat meer conditie vergen of klettersteigen hoog in de bergen. De combinatie van beweging en frisse berglucht is de zuiverste energiecocktail voor de gezondheid. Wie te voet op ontdekkingsreis gaat, staat bovenal een gigantische natuurbioscoop te wachten. Even stoppen en op adem komen wordt beloond met een fantastisch panorama en een blik in de fascinerende dieren- en bloemenwereld. Tijdens een pauze kan worden genoten van het aanbod van een van de gezellige hutten of een van de idyllisch gelegen bergrestaurants.

Gewoon erop uittrekken en ontdekken

Van het stijlvolle Wellnesshotel, de comfortabele vakantiehuizen en pensions tot de rustieke berghutten – een ding hebben de accommodaties in het Kleinwalsertal gemeen: direct voor de deur begint een afwisselend natuurparadijs. Daarnaast kan met de Gästekarte gratis gebruik worden gemaakt van de Walserbus, waarmee alle startpunten in het dal eenvoudig en comfortabel bereikbaar zijn.

Van mei tot begin november kunt u met in totaal 8 gondel- en stoeltjesliften gemakkelijk de berg op. Op www.kleinwalsertal.com bieden alle categorieën accommodaties ‘Grenzeloos wandelen’-arrangementen aan, waarbij het onbeperkte gebruik van alle liften al is inbegrepen.

vakantie in het Kleinwalsertal

Kinderprogramma Burmi‘s avonturenvakantie

Vrijheid en natuur, avontuur en wildernis: tijdens Burmi’s avonturenvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar leren kinderen op speelse wijze over het leven met en van de natuur. In de schoolvakanties wordt er iedere dag een andere activiteit georganiseerd die de ene keer in het teken staat van sport en spel en de andere keer in het teken van onderzoeken en ontdekken.

Grenzeloos wandelen-arrangement:

Bijvoorbeeld drie overnachtingen op een tweepersoonskamer in een pension incl. ontbijt en onbeperkt gebruik van 8 liften vanaf € 122,– per persoon.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?