Home » Vakantietip
Wandelaars in de bergen

Op reis naar de bergen? Vergeet je verzekering niet!

Als je dit jaar van plan bent om de bergen op te zoeken tijdens je vakantie, dan is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Nederlanders zijn meestal niet gewend aan de omstandigheden die je in de bergen aantreft, waardoor een ongelukje zo gebeurd is. Uiteraard hopen we dat er niets zal gebeuren, maar mocht je ten val komen en medische hulp nodig hebben, dan is het belangrijk dat je je niet druk hoeft te maken over je verzekering. Zorg er daarom voor dat je een passende reisverzekering Univé afsluit, zodat je niet alleen de hulp kunt krijgen die je nodig hebt, maar waarmee je je ook geen zorgen hoeft te maken over de bijkomende kosten die betaald moeten worden als je hulp nodig hebt.

Welk soort verzekering heb je nodig voor je bergvakantie?

Ieder mens is verschillend en dat betekent dat we ook allemaal op andere manieren onze vakantie invullen. Waar de een wegdroomt aan de rand van het zwembad in een luxueus resort, daar wordt de ander wild van een lange hike in de bergen. Wat je voorkeuren ook zijn, het is belangrijk om je verzekering hier zo goed mogelijk op af te stemmen. Dat betekent dat je ten eerste kijkt naar hoe vaak je op reis wilt gaan. Ga je slechts eens per jaar, dan kun je kiezen voor de eenmalige verzekering. Deze polis sluit je enkel af voor de periode van je reis. Ben je na je reis weer thuis, dan is je polis alweer ten einde. Wil je geen omkijken hebben naar je verzekering? Dan kun je beter gaan voor de doorlopende reisverzekering. Deze hoef je slechts een keer per jaar af te sluiten en vervolgens kun je je koffers pakken wanneer je maar wilt. Je bent namelijk altijd voorzien van een reispolis.

Wat te doen als je reis ineens niet meer door kan gaan?

Op het moment dat je je reis geboekt hebt, loop je ook het risico dat er iets gebeurt waardoor je je vakantie moet afzeggen. Je kunt daarom ook een reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten. Je bent dan niet alleen tijdens je reis goed verzekerd tegen tal van ongemakken, ook kun je geld van je verzekeraar terugkrijgen wanneer je om welke reden dan ook niet meer op reis kunt gaan. Dat kan net het verschil betekenen tussen een reis moeten afzeggen of hem slechts te hoeven omboeken. Ook tijdens je reis is een annuleringsverzekering ideaal. Mocht je slechts nieuws te horen krijgen waardoor je je vakantie moet afbreken, dan dekt je verzekering de kosten die gemaakt moeten worden om huiswaarts te kunnen keren. Die kunnen fors zijn en dus is het fijn dat je een vangnet hebt in de vorm van een goede reispolis. Sluit er dus altijd een af als je reist.

Is de wintersportdekking ook interessant voor je?

Een goede verzekering is afgestemd op jouw reisplannen. Ben je ook van plan om te gaan skiën in de bergen? Voeg dan ook de wintersportdekking aan je reisverzekering toe. Met dit pakket kun je noodsituaties opvangen die vaak voorkomen tijdens een wintersport. Denk hierbij aan botbreuken waardoor je met een gipsvlucht terug naar huis moet vliegen. Heb je geen polis, dan komt dit voor je eigen rekening en dat kan snel oplopen. Met een extra polis in je pakket, voorkom je dergelijke problemen. Wil je weten wat er allemaal meer is? Kijk dan even op de site van je verzekeraar. Hier stel je je polis eenvoudig samen en met een paar klikken op de muis, is je reisverzekering vandaag nog een feit. Een heel fijne vakantie!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?