Home » Vakantietip
reisadvies canada

Reizen naar Canada in een post-corona tijdperk

Heb je een reis naar de mooie natuur en steden van Canada hoog op je verlanglijst staan? Om eindelijk weer eens onbezorgd te genieten van prachtige berglandschappen met kraakheldere blauwe meren en met een beetje geluk wel een beer of walvis te spotten? Misschien wel een mooie roadtrip door Canada, langs de mooiste nationale parken. Op dit moment geldt voor de hele wereld code oranje, waaronder helaas dus ook Canada. Alleen noodzakelijke reizen zijn nog mogelijk. Toch komt er weer een tijd waarin onbezorgd reizen weer de normaalste zaak van de wereld zal zijn.

Een onzekere toekomst?

Voordat het zover is, lijkt spontaan een reis naar Canada boeken nog best ver weg. Wanneer kunnen we weer genieten van al het moois dat de indrukwekkende natuur in Canada te bieden heeft? Volgens sommige experts is het nog onzeker of reizen naar Canada in de toekomst net zo zorgeloos als voorheen zal zijn. Tony Wheeler, medeoprichter van Lonely planet ziet ook post-corona voor het reizen naar Canada nog wel wat beren op de weg. Moet je bij aankomst in Canada bijvoorbeeld een negatieve Covid-19 test kunnen tonen? Ben je er eigenlijk nog wel welkom of veilig? En ook niet onbelangrijk: wordt reizen naar Canada en andere landen in de toekomst veel duurder?

Optimisme overheerst

Waar Tony Wheeler nog veel vragen heeft, heerst er onder de reisexperts gelukkig vooral veel optimisme. Meerdere experts verwachten juist een heuse reisexplosie, zodra de grenzen weer open gaan en we dankzij het vaccin weer veilig naar Canada en andere landen kunnen reizen. Na maanden van opsluiting en lockdowns willen mensen er overal ter wereld weer lekker op uit.

Veilig reizen in Canada

Reizen naar Canada tijdens en vlak na de pandemie vereist de nodige aanpassingen. Of je nu een noodzakelijke of toeristische reis naar Canada gaat maken, door je verwachtingen bij te stellen en een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen reis je veilig door Canada. Een aantal tips voor maximale veiligheid onderweg:

  • Kies in Canada een bestemming met een laag risico op besmetting.
  • Laat je van tevoren testen op Covid-19.
  • Plan je route zorgvuldig als je met de auto of een camper door Canada reist.
  • Neem eten mee voor onderweg.
  • Houd afstand op plaatsen waar je mensen tegenkomt en vermijd drukke plaatsen.
  • Neem mondkapjes, handgel en reinigingsdoekjes mee.
  • Regel op tijd een eTA Canada

Check voor vertrek ook altijd het actuele reisadvies voor Canada.

Een goede reisvoorbereiding en eTA Canada is belangrijk

In het coronatijdperk is spontaan een reis of vlucht boeken niet meer zo vanzelfsprekend als het ooit was. Zelfs dagtrips vereisen tegenwoordig een goede voorbereiding, laat staan wat je voor een lange reis moet uitzoeken. Wat zijn de lokale coronamaatregelen? Zijn er speciale voorschriften en welke reisverzekering is geschikt? Ook de gebruikelijke zaken, zoals het aanvragen van een visum voor Canada, ook wel eTA Canada genoemd, blijft noodzakelijk.

Wil je de visumaanvraag snel en correct doen?

Dan helpt E-visums.nl je daar graag bij. Wanneer je van plan bent naar Canada te reizen voor een bezoek aan Banff National Park, British Columbia en Vancouver Island of een stedentrip naar Toronto en Ottawa? Dan is een eTA Canada aanvragen zo geregeld, ook nu. Via E-visums.nl vraag je eenvoudig online jouw eTA Canada aan, voordat je op reis gaat. Je hoeft niet langer op het vliegveld in de rij aan te sluiten. Ga optimaal voorbereid op vakantie, zodra het weer mogelijk is!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt