Home » Vakantietip
Dali Museum. Foto Erin Silversmith,

Teatre-Museu Dalí

Wie in het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën is en van kunst houdt, mag het eigenlijk niet overslaan: Het Teatre-Museu Dalí. Dit museum in de geboorteplaats van Salvador Dalí, is geheel gewijd aan de surrealistische kunstenaar. Het museum zelf is al een kunstwerk: het is het grootste surrealistische gebouw ter wereld.

Op de plek van het museum stond eerst het theatergebouw van het kleine Catalaanse stadje. Dalí zelf besloot om op de ruïnes van het in de Burgeroorlog verwoeste theater zijn eigen museum te bouwen. Het gebouw is dan ook van verre herkenbaar door de rode muren en de grote eieren op het dak. Salvador Dalí ligt begraven in het aan het museum grenzende Torre Galatea. Daar bracht hij de laatste jaren van zijn leven door.

In het museum zijn de beroemdste werken van Dalí te zien, waaronder schilderijen, sieraden en verrassende illusies. Zo is er bijvoorbeeld het schilderij te zien van zijn vrouw Gala die naakt uit een raam naar zee kijkt. Maar van een afstandje lijkt dit schilderij een portret te zijn van de Amerikaanse president Lincoln. Bijzonder is ook de kamer die eigenlijk het gezicht van Mae West blijkt te zijn. Vooral de sofa is beroemd, die is gevormd naar de lippen van de Amerikaanse actrice.

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?