Home » Vakantietip
Kaasfondue: het nationale Zwitserse gerecht

Tips mét kaasfondue in Zwitserland

Het fonduepad

Op het Fonduepad kun je genieten van een panoramische wandeling met een gezellige fondue in de open lucht. In de melkfabriek van Schönried haal je eerst je fonduerugzak op, waar al het nodige in zit. Dan ga je omhoog naar Rellerli of Horneggli en na deze stevige bergwandeling heb je wel trek en ga je in de vrije natuur fonduen. De rugzak kan in het dalstation of in het hotel worden teruggegeven (de melkfabriek wast af). Klik hier voor meer informatie.

Fonduetreintocht

Seelisberg, hoog boven de Vierwaldstättersee, was vanaf de 16e eeuw een bekend pelgrimsoord, later werd het een geliefde bestemming voor dagtochtjes. De bezoekers kwamen over het water naar Treib. De opening van het kabelspoor Treib-Seelisberg in 1916 vereenvoudigde de reis van en naar het meer. Tegenwoordig heeft het nostalgiespoorlijntje een bijzondere attractie: een zeer comfortabele zonsondergangsrit naar het meer, terwijl je in de rijtuigen kan genieten van een heerlijke kaasfondue en waar een harmonicaspeler voor een passende muzikale omlijsting zorgt. Na de koffie- en dessertpauze op het terras van het Gasthaus Treib vervolg je je weg per trein door de met ontelbare lampjes verlichte nacht langs het meer en de bergen terug naar Seelisberg. Klik hier voor meer informatie.

Kaasfondue in een iglo

Fonduen in een igloOnvergetelijke uurtjes fonduen in de unieke, kunstzinnige sfeer van een iglo op de Engstligenalp, ver weg van drukte en lawaai op de grootste hoogvlakte van de westelijke Zwitserse Alpen. Of het nu bij de lunch tussen de skitochten door is of  's avonds bij kaarslicht: er staan je adembenemende momenten in sneeuw en ijs te wachten. Op de Engstligenalp worden door de Icefactory enorme iglo's gebouwd. Omdat het aantal plaatsen in de iglo's beperkt is, is reserveren vereist. Klik hier voor meer informatie.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!