Home » Vakantietip

Toch een weekendje weg in coronatijd

Wil je toch een weekendje weg in corona tijd? Dat is je goed recht. Dat er maatregelen zijn en een pandemie wil niet betekenen dat je alleen maar in je eigen huis hoeft te vertoeven. Je kunt bijvoorbeeld prima een strandhuisje huren of juist gaan voor een hotelkamer met jacuzzi. Het is maar net wat je zoekt in een weekendje weg in corona tijd. Wil je even een andere, verfrissende omgeving en uitwaaien? Kies voor een strandhuisje huren. Wil je luxe en ontspanning om je hoofd even leeg te maken? Kies dan voor een hotelkamer met jacuzzi.

Strandhuisje huren

Een strandhuisje huren kun je op veel plekken doen. Zowel in Nederland als in het buitenland. In Nederland is eens strandhuisje bijna nooit ver. Pak de auto naar Zeeland of de Waddeneilanden of kies juist voor een strandhuisje huren in Noord-Holland of Zuid-Holland. We hebben stranden genoeg hier en je hebt zo min mogelijk met andere reizigers te maken. Wel zo prettig in tijden van corona. En je hebt natuurlijk genoeg ventilatie in een huisje aan het strand.

Romantisch samen

Een weekendje weg in tijden van corona kan goed zijn voor de romantiek. Zeker aan het strand. Samen de zonsopgang of -ondergang bekijken bijvoorbeeld. Of een lekkere strandwandeling maken. Op koude avonden trek je je heerlijk terug in je strandhuisje en kruip je tegen elkaar aan. Je hoeft even niet thuis te zijn en hebt even echt tijd voor elkaar. Zeker wanneer je allebei thuis werkt of thuis kinderen hebt kan een romantisch weekendje een strandhuisje huren heel fijn zijn.

Met het gezin of de hond

Misschien heb je daar wel totaal geen behoefte aan. Niemand verplicht je ook om met iemand op vakantie te gaan. Een weekendje alleen een strandhuisje huren kan ook heerlijk zijn. Of juist met het hele gezin. Dan heb je natuurlijk wel een groter huisje nodig. Heb je huisdieren? Die vermaken zich over het algemeen ook heerlijk op het strand. Een strandhuisje huren is dus met alle gezelschappen een mooie manier om toch een weekendje weg te gaan in tijden van corona.

Hotelkamer met jacuzzi

Een weekendje weg kun je zeker ook anders inrichten. Zoek bijvoorbeeld de luxe op in een hotelkamer met jacuzzi. Zeker wanneer er weinig te doen valt, omdat horecagelegenheden en ander entertainment beperkt of volledig gesloten is, is een hotelkamer met wat luxe een mooie manier om toch te kunnen genieten van een weekendje weg. Laat je verwennen met een jacuzzi op je hotelkamer. En natuurlijk met het heerlijke feit dat je bed iedere dag wordt opgemaakt en je kamer wordt schoongemaakt.

Liever eigen wellness

Let er bij een hotelkamer boeken in een spahotel of iets vergelijkbaars wel op dat de maatregelen de toegang tot gedeelde wellness kunnen beperken of afsluiten. Het zou zonde zijn als je een hotel boekt waar wel deze opties zijn, maar je er geen gebruik van kunt maken. Daarom is het eigenlijk in tijden van corona het meest verstandig om een hotelkamer met eigen wellness te boeken. Bijvoorbeeld een hotelkamer met jacuzzi. Dan weet je zeker dat je toegang tot deze ontspanningsluxe hebt wanneer jij dat wil tijdens je verblijf.

Buitenland of Nederland?

Het voordeel van een hotelkamer met jacuzzi is dat je eigenlijk je hotelkamer niet uit hoeft. Je hoeft dus helemaal niet het land uit. Je kunt evengoed naar een hotel in je eigen woonplaats. Tenzij er natuurlijk meer mogelijk is, zoals een museum bezoeken of een mooie omgeving bekijken, dan kun je je hotel zeker aanpassen op meer dan alleen de luxe in de kamer. Vraag je dus vooral af of het de meerprijs van een ander land waard is door de geldende maatregelen te checken.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen