Home » Vakantietip
Stubaier Hohenweg

Top 5 Huttentochten in Europa (Coronaproof) volgens Bookatrekking.com

Je verre vakantie mag vanwege Covid-19 dan wel van de baan zijn, maar dat betekent niet dat je de hele zomer in Tuinesië hoeft te vertoeven. De grenzen in de meeste landen in de Europese Unie zijn open en er is een zee aan mogelijkheden waar je met de auto of het openbaar vervoer al ver komen. Wat dacht je van een huttentocht binnen Europa? In deze blogpost presenteren wij van Bookatrekking.com je de beste opties voor een huttentocht binnen de Europese grenzen.

GR20

De GR20 is een ware uitdaging onder de huttentochten in Europa. De GR's zijn een verzameling van lange wandelroutes in Europa die vooral in Frankrijk, België, Nederland en Spanje liggen. De GR20 wordt beschouwd als de moeilijkste van al deze routes en ligt op het Franse eiland Corsica. De Corsicaanse naam is Fra li Monti, wat "over de bergen" betekent in het Corsicaans. Laat je betoveren door de prachtige natuur op dit eiland! 

Stubaier Höhenweg

De Stubaier Höhenweg trekt rond het hele Oostenrijkse Stubaital in Tirol. Je kunt de hele route (9 dagen) afleggen, of voor een comfortabele variant kiezen met drie of vier overnachtingen. Op de Stubaier Höhenweg verblijf je in de meest gastvrije hutten van de Oostenrijkse Alpen. Geniet van de Oostenrijkse gastvrijheid in het Stubaital! 

Triglav 

Als je op zoek bent naar een trekking avontuur in Slovenië, dan zijn de Julische Alpen de plek om te gaan. Ga wandelen in de prachtige Julische Alpen en verover zelfs de hoogste top van Slovenië, de Triglav. Verdwaal in de prachtige bossen en ontdek de smaragdgroene gletsjermeren.

Alta Via 1 

De Dolomieten worden als één van de mooiste berglandschappen ter wereld gezien en is een prachtig gebied voor allerlei buitensporten. Daarom staan deze bergen sinds 2009 ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Alta Via 1 voert je door enkele van de mooiste uitzichten over het Dolomieten, omgeven door prachtige bergtoppen en groene valleien. Klaar voor een echt Italiaans avontuur? Andiamo!

Tour du Mont Blanc 

Deze wandeling is een van de beroemdste in Europa en doorkruist 3 landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. De beroemde Tour du Mont Blanc is een 170-kilometer lang circuit, dat het Mont Blanc-massief omcirkelt en bevat 10 kilometer klimmen/dalen heeft. De tocht kan worden voltooid in 7 tot 11 dagen, afhankelijk van je gekozen route en fysieke conditie.  Ben jij klaar om de Mont Blanc te ronden? 

Ben je klaar voor één van deze huttentochten? De trekkingexperts  van Bookatrekking.com kunnen de hutten voor je boeken, zodat je je zonder stress kunt voorbereiden op jouw wandelvakantie! Neem eens een kijkje op de website!  

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling