Julische Alpen

Triglav - Slovenië

Julische Alpen

Triglav, Slovenië

De Julische Alpen, genoemd naar Julius Caesar, staan aan de zuidrand van de Alpen, deels in het huidige Slovenië en een kleiner deel in Italië (Alpi Giuli). Het Oostelijke Sloveense deel valt bijna geheel binnen de grenzen van het Triglav Nationaal Park, dat in 1924 werd gesticht en in de loop van de tijd uitdijde van de aanvankelijke 1600 (vallei van de Triglavmeren) tot de huidige 83.807 hectare.

Midden in het hart van het park ligt de Triglav (2864 meter), de hoogste berg van de Julische Alpen en van Slovenië. De berg heeft drie toppen, vandaar zijn naam ‘driekoppige’. De hoge pieken van de Julische Alpen en de dichte bossen zijn ideaal voor wandelaars, alpinisten, fietsers en skiërs.

Meer Informatie: Triglav Nationaal Park: www.tnp.si

Reportage - 10 mei 2013

De Alpe-Adria Trail van zo’n 700 kilometer is een diverse, grensoverschrijdende ontdekkingsroute door drie landen en drie culturen.

Idrijca
Nieuws - 10 okt 2011

Berg- en natuurverenigingen houden hun hart vast. Eind september is de bezwaartermijn verstreken die het Sloveense ministerie van Financien over de toekomst van de Soča vallei had ingesteld.

Triglav. foto L. Poort
Reportage - 31 aug 2011

Omdat we niet van stilzitten houden, melden we ons daarom aan voor het beklimmen van de Triglav. De hoogste berg van Slovenië.

Nieuws - 23 feb 2011

Idrija is, na Maribor in 2000, de tweede stad in Slovenië die Alpenstad van het jaar is geworden. Het kleine, afgelegen stadje in de Sloveense Alpen is groot geworden door 500 jaar kwikertsmijnbouw en is nu een centruim voor High-Tech Industrie.

Nieuws - 19 aug 2010

Meer dan duizend bergliefhebbers hebben de opening van het Sloveens Alpenmuseum, het Slovenski planinski muzej, bijgewoond. Het museum ligt in Vrata-Tal, in het nationale park Triglav.

Abonneren op Julische Alpen