Home » Vakantietip
wandelen

Waar slapen tijdens een wandelvakantie?

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er ontzettend veel mensen begonnen met wandelen. Ook nu is wandelen nog erg populair en dat is niet voor niets het geval. Het is goed voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid en je krijgt er een goede conditie van. Heb jij het wandelen ook zo te pakken en ben je van plan om op wandelvakantie te gaan, maar heb je geen idee waar je zoal kunt slapen tijdens zo'n trip? Er is van alles mogelijk: van een tiny house huren tot je tentje uitgooien. In dit artikel vertellen we je meer over wat voor slaapplekken handig zijn tijdens een wandelvakantie.

Een tiny house huren tijdens een weekje wandelen

Veel mensen vinden het prettig om na een lange wandeling op een plek te komen waar ze in alle rust én privacy bij kunnen komen van een stevige wandeltocht. In dat geval is een tiny house huren het ideale idee. Het grote voordeel van een tiny house is namelijk dat je over voldoende ruimte beschikt om uit te rusten, zonder dat je in een heel groot huis slaapt. Wanneer je in je eentje of met z'n tweetjes aan het wandelen bent, heb je genoeg aan de ruimte van een tiny house.

Wat daarnaast prettig is, is dat zo'n accommodatie misschien klein is maar wel over voldoende faciliteiten beschikt. Je kunt je kleding en schoenen vaak ophangen onder een overdekt terras buiten of in het gangetje, er is een badkamer aanwezig en je kunt een lekkere maaltijd klaarmaken in de keuken of de kitchenette. Meer heb je eigenlijk niet nodig! Een tiny house huren kan vrijwel overal, bijvoorbeeld ook op een vakantiepark Nederland.

Boek een hotel voor optimale luxe tijdens wandelvakantie

Ben je niet vies van een beetje luxe op een wandelvakantie dan is het boeken van een hotelkamer de ideale keuze. Op veel plekken kun je ter plekken naar binnen lopen om te kijken of er nog een kamer vrij is, maar dit is wel afhankelijk van het seizoen. Ga je in het hoogseizoen dan is het aan te raden om vooraf wat te boeken zodat je én een eindbestemming voor ogen hebt én de zekerheid hebt dat je ergens kunt slapen.

Het nadeel van een hotel ten opzichte van een tiny house huren is dat je hier niet over een eigen keuken of kitchenette beschikt. Even wat eten klaarmaken zonder al te veel poespas kan dus niet. In veel hotels is een restaurant aanwezig waar je een vorkje kunt prikken en anders is er vrijwel altijd wel iets in de buurt te vinden waar je wat kunt eten, maar dat betekent dus wel dat je er nog op uit moet na een lange dag wandelen.
Laat je verwennen bij een pension of bed en breakfast

Wil je na zo'n dag wandelen juist helemaal niks meer hoeven doen en niet meer weg hoeven dan is het aan te raden om je in de watten te laten leggen bij een pension of bed en breakfast. Dit soort accommodaties zijn iets kleinschaliger dan een hotel of een vakantiepark, maar bieden wel dezelfde luxe en hetzelfde comfort. Het voordeel van een pension is bijvoorbeeld dat je in veel gevallen de keuze hebt om mee te eten met het avondeten en het ontbijt.

Daar hoef je dus niet meer naar om te kijken wanneer je net een paar tientallen kilometers gewandeld hebt. Een bed en breakfast boeken is ook mogelijk en aan te raden wanneer je het nóg kleinschaliger wil hebben dan een pension. Vaak beschikt een bed en breakfast over één, twee of drie kamers (soms meer) waardoor zo'n overnachting veel persoonlijker voelt dan wanneer je een hotelkamer of een tiny house boekt.

Tentje opzetten op een camping na wandelen

Wat tot slot erg goed past bij een wandelvakantie is het overnachten op een camping. Er zijn veel wandelaars die in Nederland, Duitsland of Oostenrijk wandelen met een tentje op de rug. Die tent gooien ze vervolgens uit op een van de campings waar ze langskomen. Op de meeste campings is er een trekkersveld aanwezig waar je zonder te reserveren één of meerdere nachtjes kunt slapen in een tent. Wandelen en kamperen passen heel goed bij elkaar, omdat je op die manier één blijft met de natuur.

Zie je het niet zitten om na een dag lopen op een matje te slapen dan kun je altijd nog terecht in een trekkershut. Dit soort basic hutjes vind je veelal op natuurcampings waar je dus alsnog middenin het groen overnacht, zonder dat je je eigen 'huis' mee hoeft te nemen. Meestal is het meenemen van een slaapzak voldoende, omdat er bedden staan. Als dat toch te basic is, dan is een tiny huis huren altijd nog een optie.

 

 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer