Home » Vakantietip
Wandelen en fietsen in Ticino

Wandelen en fietsen in Ticino

Ticino staat bekend om de mooie en ontspannen wandel- en fietsroutes. In Ticino ligt maar liefst meer dan 4000 kilometer aan paden en trails, die voor ieder wat wils bieden. Mooie ontspannen fiets- en wandeltochten langs de meren en door de steden. Maar voor wie van uitdagingen houdt zijn er ook steile cols om tegenop te fietsen, downhill routes om met je mountainbike vanaf te scheuren en prachtige alpine wandeltochten met mooie vergezichten.  

Fietsen in Ticino

Ticino is een prachtig fietsgebied. Het klimaat is mild en het grote aantal gevarieerde routes biedt voldoende ruimte om daar volop gebruik van te maken. Van rustige fietstochten en pittige alpencols tot spectaculaire downhill routes.  Het uitgebreide netwerk aan fietsroutes biedt voor ieder wat wils. Daarom trainen veel professionele fietsers in Ticino. 

Meer over fietsen in Ticino 

Met de moutainbike de bergen in

Hou je van het iets ruigere werk? Ga dan de uitdaging aan en kies voor de ruige mountainbikepaden in de bergen. Fiets zelf naar boven, of begin je fietstocht rustig en pak de kabelbaan naar de top. Hoe je ook naar boven gaat, boven kun je genieten van uitzicht terwijl je op pad gaat over de goed uitgezette routes. bijkomt in een van de berghutten. Daar kun je ook genieten van de heerlijke lokale gerechten van Ticino. 

Meer over mountainbiken in Ticino 

Fietshotels in Ticino

Tijdens je fietsvakantie wil je natuurlijk ook dat er goed voor je fiets gezorgd wordt. Daarom zijn er in Ticino Bike Hotels. Die zijn voorzien van alles wat je als fietser nodig kunt hebben, zoals fietsenstallingen, fietswasserettes en garages om je fiets indien nodig te repareren. Tijdens je verblijf heb je bovendien toegang tot kaarten, informatie en tips over de beste fietstochten en -routes in de regio.

Meer fietshotels in Ticino 

Wandelen in Ticino

In Ticino ligt maar liefst meer dan 4000 kilomter aan gemarkeerde wandelpaden en –trails. Met zoveel wandelpaden kun je altijd iets nieuws ontdekken. Een pittoresk dopje, of juist een prachtig vergezicht over een gletsjer. En met de Ticino Hike-app heb je al die wandelpaden gewoon bij je op je telefoon. Van hoog alpine tochten tot ommetjes langs de meren en rivieren. De app biedt wandelingen voor alle niveau’s en voor ieder wat wils. De honderd mooiste wandelingen staan er in, met bijbehorende informatie over bezienswaardigheden en andere zaken die je onderweg tegen komt. Ook zie je meteen of de hond mee kan.

Ticino Hike App

Ticino Hike-app

In de app kan je makkelijk je favorieten instellen. Net zo makkelijk selecteer je het type route dat je wil lopen. Ga je een stad verkennen, of wil je een huttentocht gaan lopen? Je selecteert makkelijk de wandeling die jij wil maken. Helemaal handig: de app werkt ook zonder internetverbinding. Download de app hier in de appstore van Apple, of via Google Play.

Download de Hike-Ticino App 

De mooiste routes van Ticino

De mooiste wandelroutes staan ook al voor je klaar. Op deze premiumroutes geniet je van de mooiste stukjes van Ticino. Sommigen van de fiets- en wandelroutes zijn opgenomen in het routenetwerk van Switserland Mobility. Dit routenetwerk is speciaal voor al het niet- gemotoriseerde vervoer. Op die routes weet je dus zeker dat je nooit van je sokken gereden wordt door auto’s.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?