Home » Vakantietip
Rondreis nieuw zeeland

Wandelen in de bergen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je bijna alles zien en doen waar je van droomt. Je hebt er bijvoorbeeld prachtige natuur, maar ook tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. En met een rondreis Nieuw-Zeeland kun je alle highlights van het land bekijken. Iets wat je tijdens deze rondreis zeker moet doen is wandelen in de bergen. Je hebt in Nieuw-Zeeland namelijk fantastische wandelroutes dwars door de natuur. Geniet van de rust en de schoonheid in de bergen en raak onder de indruk van het imposante uitzicht dat je tijdens je wandeltocht hebt!

Neem de tijd om te wandelen!

Tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland wil je natuurlijk alle hoogtepunten van het land zien. Afhankelijk van hoelang je blijft, heb je dan misschien niet overal ruimschoots de tijd voor. Natuurlijk zijn er in dit land fantastische korte wandelingen van een paar uur of die hooguit een dag duren. De allermooiste en meest bijzondere wandelingen door de bergen nemen meer tijd in beslag. Als je het mooiste van de bergen wandelend wil bekijken, dan is het ook belangrijk om ruimschoots de tijd te nemen. Sommige routes duren meerdere dagen maar je hebt er de rest van je leven plezier van!

Milford Trek

Wellicht de meest bijzondere wandelroute van heel Nieuw-Zeeland is de Milford Trek. In een paar dagen tijd loop je door een bijzonder decor van meren, moerassen en watervallen. De route gaat dwars door en over de bergen waardoor je tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland regelmatig getrakteerd wordt op de indrukwekkende vergezichten. Als je deze trek wil doen, dien je trouwens ruim van tevoren te reserveren, minimaal een half jaar voordat je gaat!

Routeburn Track

Nog zo'n route die op natuurliefhebbers ontzettend veel indruk zal maken. De Routeburn track loopt dwars door twee verschillende nationale parken heen waarbij de alpen van het Zuidereiland aangedaan worden. Geniet al wandelend van het prachtige uitzicht en verwonder je over de besneeuwde toppen van deze bergen. Daarnaast kom je ook nog eens tal van rivieren, meren en oude bossen tegen. Ook dit is een meerdaagse wandelroute van twee tot drie dagen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen